Petua Kulit Muka Glowing Dan Flawless Secara Alami

Meleleh air liur tengok kulit artis Korea. Cantiknya kulit muka mereka kan? Sudah la kulit muka glowing, flawless pulak tu. Agaknya la, apa petua kulit muka glowing dan flawless secara alami ?.

Jangan risau, sekarang ini terdapat pelbagai cara yang boleh dilakukan untuk mendapatkan kulit muka yang cantik, glowing dan flawless. Kiranya kalau keluar rumah tak pakai secalit bedak asas pun orang tetap puji kulit muka kita cantik.

 

PETUA KULIT MUKA GLOWING DAN FLAWLESS SECARA ALAMI

Orang cakap yang lama jangan ditinggalkan, petua orang dulu-dulu ni banyak manfaat ke atas tubuh badan kita dan diperakui sehingga sekarang. Jom kita amalkan petua ini untuk kulit muka nampak glowing dan flawless.

 

1- Minum air putih secukupnya

Minum air bersih secukupnya merupakan perkara paling asas yang perlu kita lakukan untuk mendapatkan kulit yang cantik. Air bersih berfungsi sebagai agen pembersih terbaik untuk detox toksin daripada badan kita.

Minum air putih sekurangnya dua liter sehari membantu memastikan sistem tubuh badan kita dapat berfungsi dengan baik. Badan kita memerlukan air bersih bagi menggantikan sel-sel mati di dalam badan. Selain itu, ia dapat membantu kulit kita kelihatan lembap, bersih dan cerah semulajadi.

 

2- Air beras 

 

Ramai yang tidak mengetahui bahawa air bilasan beras mempunyai banyak khasiatnya. Begitu juga dengan air rebusan beras, semasa kita menanak nasi lebihkan 1 cawan air supaya nanti semasa airnya mendidih kita boleh ceduk dan minum 1 cawan air rebusan beras. Ia merupakan petua orang lama untuk kekal kulit mulus, halus, gebu dan glowing. Air bilasan pula digunakan untuk mencuci muka dan berendam di dalamnya selama 15-20minit. Tujuannya adalah untuk mendapatkan kulit yang cantik dan flawless.

 

3- Masker beras pulut

Petua ini memang menjadi amalan ramai gadis dan wanita yang inginkan kulit cantik, tegang, gebu dan berseri. Petua asalnya ialah menggunakan beras pulut yang digoreng tanpa minyak sehingga kekuningan. Kemudian, ia ditumbuk atau dikisar sehingga menjadi debu. Namun, kita juga boleh menggunakan tepung beras pulut untuk dijadikan masker. Caranya mudah sahaja, ambil sedikit tepung beras pulut dan dicampur dengan sedikit air, lalu disapukan ke seluruh muka dan biarkan kering sebelum dibilas dengan air bersih. Amalkan 2 kali seminggu dan hasilnya kulit muka lebih anjal, halus, cerah, gebu, glowing dan flawless.

 

4- Masker yogurt asli

Yogurt asli ini bukan setakat sedap ketika di makan atau dijadikan bahan masakan dan pastri. Ia juga mempunyai banyak manfaat untuk kecantikan. Amalkan melumurkan yogurt asli ke seluruh muka dan leher 3 kali seminggu dapat membantu kulit kita kelihatan lebih gebu, lembut, glowing, flawless dan cerah berseri.

 

5- Set penjagaan wajah organik

Amalkan pemakaian set penjagaan wajah yang diperbuat daripada bahan alam semulajadi seperti Youth Skincare. Youth skincare terbukti 100% berkesan ke atas semua jenis kulit. Ia dihasilkan menggunakan tumbuhan semulajadi yang organik.

Antara bahan aktif utama di dalam Youth skincare adalah ekstrak anggur muscadine yang sebelum ini hanya terdapat di dalam Vivix sahaja. Ia mengandungi kadar antioksidan yang tinggi dan membantu meremajakan kulit, ia menjadikan kita nampak lebih muda. Terdapat juga bahan-bahan aktif lain yang hebat seperti ekstrak lotus japonicus, stemcell epal dan vitamin, scisandra schinesis, vital repair and complex.

2/3 daripada hasil kajian menunjukkan usia kulit wajah mereka muda 10 tahun daripada usia mereka. Testimonial yang dilakukan ke atas kulit orang Malaysia mendapati dengan penggunaan 1 set Youth skincare ini dalam masa hampir 1 bulan, didapati ia dapat membantu menghilangkan jeragat degil, jerawat, mengecilkan liang pori, memudarkan parut, menaikkan seri wajah, wajah tampak lebih glowing seawal 3 hari penggunaan dan menganjal kulit serta mengurangkan kedutan di muka.

 

6- Vitamin awet muda

Apabila usia kita semakin meningkat, badan kita tidak dapat menghasilkan jumlah kolagen yang diperlukan. Oleh itu, kulit akan kurang anjal dan kedutan mulai terbentuk. Untuk mengatasi masalah ini, Shaklee Collagen Powder dan Vivix mampu membantu meremajakan kulit wajah kita. Gabungan dua vitamin semulajadi ini dapat membantu menganjalkan, mencantikkan, mengurangkan pigmentasi, mengurangkan kedutan dan menjadikan kulit wajah lebih berseri dan gebu.

 

Hubungi saya untuk mendapatkan konsultansi berkaitan produk dan menempahnya.

FB : IdAyu Irdina
FB Page : Idayu Irdina
IG : @idayu_irdina
No.HP : +6013-9189500

Beli secara online di sini

 

Continue Reading

Tips Hilangkan Kedutan Di Muka Agar Kelihatan Lebih Muda

Semakin meningkat usia semakin mengendur kulit wajah kita. Namun, sekarang terdapat tips hilangkan kedutan di muka agar kelihatan lebih muda. Dengan menggunakan bahan semulajadi kita boleh kurangkan kedutan di wajah.

 

Seiring dengan pertambahan usia, kedutan mulai jelas kelihatan di bahagian dahi, mata dan pipi. Kedutan di muka merupakan proses penuaan semulajadi. Terdapat juga beberapa faktor lain yang menyumbang kepada kedutan di muka, antara ialah sinaran matahari, merokok, penggunaan produk kosmetik dan penjagaan muka yang salah serta selalu kurang tidur.

 

Tips Hilangkan Kedutan dengan Cepat

Terdapat beberapa cara tradisional dan moden boleh kita cuba untuk hilangkan kedutan di muka. Di sini saya kongsikan 5 petua untuk cepat hilang kedut secara tradisional dan moden.

 

1. Minyak zaitun

Minyak zaitun banyak digunakan dalam produk kosmetik untuk melembabkan kulit. Ia mengandungi kebaikan vitamin C, D dan E serta zat besi. Selai itu, ia juga mengandungi zat anti bakteria yang bagus untuk awet muda.

 

Amalkan menyapu minyak zaitun ke seluruh kawasan muka sebelum tidur. Biarkan semalaman, bangun esok pagi baru dibilas.

 

2. Lidah Buaya

Lendir lidah buaya kaya dengan antioksidan semulajadi dan membantu mengurangkan kedutan di bahagian dahi dengan penggunaan secara konsisten. Masker lidah buaya ini elok dilakukan setiap 2hari sekali. Caranya mudah saja, campurkan lendir lidah buaya ini dengan putih telur dan disapukan ke seluruh muka. Bilas setelah kering.

 

3. Tomato

Umum mengetahui bahawa tomato mempunyai khasiat yang sangat bagus untuk kulit. Selain dapat menjadikan kulit lebih lembut dan anjal, ia juga mengandungi antioksidan untuk melindungi kulit daripada rosak.

Caranya, hiris tomato bulat-bulat dan sederhana nipis. Kemudian sapukan madu asli dan tempek di muka. Biarkan selama 15minit sebelum basuh muka.

 

4. Vitamin awet muda

Apabila usia kita semakin meningkat, badan kita tidak dapat menghasilkan jumlah kolagen yang diperlukan. Oleh itu, kulit akan kurang anjal dan kedutan mulai terbentuk. Untuk mengatasi masalah ini, Shaklee Collagen Powder dan Vivix mampu membantu meremajakan kulit wajah kita. Gabungan dua vitamin semulajadi ini dapat membantu menganjalkan, mencantikkan, mengurangkan pigmentasi, mengurangkan kedutan dan menjadikan kulit wajah lebih berseri dan gebu.

 

5. Youth skincare

 

Set penjagaan wajah yang diperbuat daripada ekstrak tumbuhan dan bebas daripada 1500 jenis bahan kimia merbahaya dan tercemar. Mempunyai 8 paten/pending dan dijamin 100% berkesan dengan penggunaan set Youth skincare ini.

Terdapat ekstrak anggur muscadine di dalamnya bagi membantu untuk meremajakan kulit wajah dan melindunginya daripada rosak.

Ia membantu mengurangkan kedutan dan garis halus di muka, menghilangkan ‘whitehead’ dan ‘blackhead’, mengecilkan liang pori, menganjalkan kulit muka, meremajakan kulit sehingga 10tahun lebih muda dan kulit muka kelihatan lebih cerah berseri.

Testimoni pengguna set Youth skincare boleh di lihat di sini.

 

Usah biarkan kedutan di wajah mengganggu emosi anda. Kita mampu kelihatan lebih jelita dan muda dengan mengamalkan vitamin awet muda dan set Youth skincare.

 

Hubungi saya jika anda mempunyai sebarang pertanyaan atau kemusykilan berkaitan dengan produk Shaklee dan menempah produk-produk di atas.

FB : IdAyu Irdina
FB Page : Idayu Irdina
IG : @idayu_irdina
No.HP : +6013-9189500

Beli secara online di sini

 

 

 

 

 

Continue Reading

Testimoni Youth Skincare Yang Terbukti 100% Berkesan

Sebelum ini kita asyik melihat testimoni dari pengguna Youth Skincare luar negara sahaja kan? Baiklah, buat pertama kalinya pada 03 Februari 2018 yang lalu Shaklee Malaysia telah menunjukkan bukti keberkesanan produk Youth skincare ke atas 6 orang yang terpilih. Jom lihat testimoni Youth skincare yang terbukti 100% berkesan.

 

 

Sebenarnya seramai 50 orang rakyat Malaysia telah dipilih oleh Shaklee untuk menjalani ujian keberkesanan pemakaian produk. Namun, semasa Bussiness Leader National Conference 2018 yang lalu, Shaklee telah menunjukkan bukti keberkesanan produk ke atas 6 orang yang menggunakan Youth skincare dalam masa kurang 30 hari.

 

TESTIMONIAL YOUTH SKINCARE MALAYSIA

 

Norsyaheera, 20an

Sebelum menggunakan Youth Skincare, kulit muka beliau kusam dan tidak berseri. Namun, selepas menggunakan Youth skincare kulit wajahnya nampak lebih cerah berseri, lembut dan tidak kusam lagi.

 

Nor Adilah, 30an

Beliau mengalami masalah kulit muka berjerawat, parut jerawat, blackhead dan whitehead yang banyak serta masalah tona kulit tidak sekata.

Namun, setelah 3 hari menggunakan Youth skincare wajahnya nampak lebih berseri. Selepas 7 hari penggunaan blackhead dan whitehead di wajahnya hilang dan setelah 27 hari penggunaan kesan jerawat dan parutnya mudah hilang.

 

Naquib, 40an

Sebagai seorang lelaki sememangnya beliau tidak mengambil berat tentang penjagaan wajah. Sehinggalah wajah beliau mengalami masalah liang pori besar, parut jerawat yang degil dan kulit wajah yang tidak tegang.

Setelah hampir sebulan menggunakan set Youth skincare, liang pori yang seumpama kawah itu telah mengecil, parut jerawat yang degil mulai pudar dan kulit wajah semakin menegang serta cerah berseri.

 

Rozyta, 50an

Sebelum ini, beliau mempunyai masalah kedutan yang ketara di beberapa bahagian wajah terutamanya di kawasan mata. Selain daripada masalah jeragat degil yang susah untuk hilang.

Hampir sebulan menggunakan set Youth skincare, beliau dapati kedutan di bahagian mata telah banyak berkurang dan jeragatnya semakin pudar. Kulit wajahnya juga kelihatan semakin cerah berseri.

 

Viji, 50an.

Beliau mempunyai satu tabiat tidak bagus iaitu suka memicit jerawat dan juga bahagian muka yang lain. Ini menyebabkan kulitnya jadi sensitif dan liang porinya terbuka luas.

Setelah hampir sebulan menggunakan set Youth skincare, beliau dapati kulit sensitifnya semakin bertambah baik, liang pori yang terbuka luas sudah semakin mengecil dan parut di wajahnya semakin pudar.

 

Ng Hooi Hooi, 50an.

Selama 20 tahun beliau mengalami masalah jeragat degil di pipi. Selain mempunyai masalah lebam bawah mata yang teruk serta kulit wajah yang tidak bermaya dan semakin dimamah usia.

Hampir sebulan menggunakan set Youth skincare, jeragat degil dipipinya semakin pudar, lebam bawah mata semakin hilang dan wajahnya kelihatan lebih muda dan berseri berbanding dahulu.

 

Shaklee mengambil masa selama 8 tahun untuk membuat penyelidikan dan telah berjaya menghasil 8 paten untuk produk Youth skincare sahaja. Ingin tahu apa ramuan aktif yang menjadikan Youth skincare ini sangat berkesan? Ketahui tentang ramuannya di sini.

Jangan memperjudikan kesihatan kulit wajah kita dengan menggunakan produk kecantikan timbang kilo. Sekali kulit muka kita rosak ‘breakout’, memang menyesal tak sudah. Jadilah penggunaan yang bijak memilih, gunalah Youth skincare yang mempunyai pengiktirafan antarabangsa yang ianya 100% selamat digunakan ke atas semua jenis kulit.

 

Set Youth skincare diperbuat daripada tumbuhan semulajadi dan bebas daripada 2500 jenis bahan kimia merbahaya dan tercemar. Ia tidak diuji ke atas haiwan, vegan, tiada paraben, dan dijamin 100% berkesan dengan pengunaan set secara konsisten selama 90 hari.

 

Set Youth skincare akan dilancarkan pada bulan Mac 2018 di oleh Shaklee Malaysia. Pre-order dibuka sekarang untuk memastikan anda tidak terlewat untuk memilikinya.

Untuk sebarang pertanyaan atau kemusykilan berkaitan Youth Skincare yang terbukti 100% berkesan ini, anda boleh menghubungi saya melalui beberapa cara di bawah.

 

FB : IdAyu Irdina

FB Page : Idayu Irdina

IG : @IDAYU_IRDINA

NO.TELEFON : +6013-9189500

 

COD : Kota Bharu – Pasir Mas – Rantau Panjang

Batu Maung – Gelugor – Georgetown – Batu Feringhi

Continue Reading

Skincare Bebas Bahan Kimia Dan 100% Berkesan

Set penjagaan wajah ini sesuai digunakan oleh wanita dan juga lelaki. Ianya bebas daripada 2500 jenis bahan kimia merbahaya dan tercemar. Dihasilkan 100% daripada tumbuhan semula jadi, tiada pewarna dan pewangi tiruan. Namun, paling penting adalah skincare bebas bahan kimia dan 100% berkesan.

Sebelum kita lihat keputusan daripada ujikaji klinikal yang telah dijalan. Eloklah kita ketahui terlebih dahulu ramuan aktif semulajadi yang digunakan untuk menghasilkan Youth skincare ini. Sebenarnya, Shaklee mengambil masa 8 tahun untuk melakukan penyelidikan ke atas produk ini, dan lebih membanggakan ianya telah dipatenkan. Bermaksud, tidak akan ada produk penjagaan wajah jenama lain yang menyerupai Youth skincare.

 

Ramuan Aktif Youth Skincare

#Muscadine Grape (Anggur Muscadine)

  • Sebelum ini anggur muscadine digunakan dalam Vivix sahaja kerana sifat antioksidannya yang tinggi dan mampu membantu meremajakan sel. Kini, khasiatnya boleh didapati di dalam Youth skincare untuk kecantikan luaran.
  • Anggur muscadine kaya dengan polifenol yang membantu menghalang kolagen dan keelastikan kulit daripada merosot.

#Ekstrak Lotus Japonicus

  • Fokus utama ekstrak Lotus Japonicus adalah untuk membantu mengaktifkan protein yang sangat penting dan diperlukan untuk menjana sel kulit serta penghasilan kolagen, elastin kulit dan fibrilin.
  • Ekstrak tumbuhan ini membantu menjadikan kulit wajah kita lebih anjal dan mengurangkan kedutan.

#Ekstrak Stem Sel Epal dan Vitamin

  • Terdapat kajian yang menunjukkan keputusan bahawa ekstrak stem sel buah epal dapat membantu pengaktifan dan mempercepatkan proses pembaharuan kulit.
  • Selain itu, ia juga membantu mengekalkan, memperbaiki tisu kulit dan menjadikan kulit wajah kelihatan lebih muda, berseri dan lembut.

#Ekstrak Buah Scisandra Chinensis

  • Ia merupakan tumbuhan herba yang banyak digunakan di negara China, Jepun dan Korea bagi membantu mengurangkan masalah keradangan dan kegatalan kulit.
  • Selain itu, ekstrak daripada buah ini kaya dengan vitamin dan antioksidan semulajadi yang membantu menyokong menyuburkan kulit agar sentiasa kelihatan muda.

 

#Vital Repair and Complex (vitamin, botanical)

  • Ia membantu menggalakkan penghasilan sel kulit yang sihat dan bertindak sebagai agen antioksidan yang sangat penting menghalang kulit rosak akibat radikal bebas.

Set penjagaan wajah ini dijamin organik, bebas kimia, selamat untuk digunakan dan sesuai digunakan ke atas semua jenis kulit. Mereka yang mengalami masalah kulit muka ‘breakout’ akibat penggunaan set penjagaan wajah yang salah sebelum ini, eloklah pulihkan semula wajah rosak dengan set Youth skincare ini.

 

Bagi kita orang-orang Asia, Shaklee sudah pun lakukan ujian testimoni ke atas mereka yang terpilih di pelbagai peringkat usia dan keadaan muka. Hebatnya, kesan perubahan yang ketara sudah boleh dirasai oleh mereka seawal 7 hari penggunaan. Namun, untuk kesan yang lebih hebat kita boleh nampak selepas 90hari penggunaan secara konsisten setiap hari.

 

Nantikan kemunculan Youth Skincare pada Mac 2018. Pre-order dibuka sekarang!!!Stok yang masuk ke Malaysia adalah amat terhad. Jangan lepaskan peluang untuk pre-order Youth skincare anda sekarang.

Untuk sebarang pertanyaan atau kemusykilan berkenaan Youth skincare, anda boleh hubungi saya melalui beberapa cara di bawah ini.

 

FB : IdAyu Irdina

FB Page : Idayu Irdina

IG : @IDAYU_IRDINA

NO.TELEFON : +6013-9189500

 

COD : Kota Bharu – Pasir Mas – Rantau Panjang

Batu Maung – Gelugor – Georgetown – Batu Feringhi

Continue Reading

Eye Floaters, Penyebab, Simptom dan Cara Merawatnya

‘Eye floaters’ ini muncul seakan tompok atau kilatan warna putih di dalam penglihatan kita. Ia biasanya terjadi sekiranya kita melihat tempat cerah atau kita melakukan kimpalan contohnya. ‘Eye floaters’ ini sepatutnya tidak mengganggu mata kita, sebab ia akan hilang dalam masa beberapa minit. Tapi, sekiranya ia sentiasa mengganggu penglihatan kita untuk jangka masa lama. Kita perlu berbuat sesuatu untuk mengatasinya sebelum ia merebak menjadi semakin parah. Jom ketahui berkenaan ‘eye floaters’, penyebab, simptom dan cara merawatnya.

 

SIMPTOM-SIMPTOM ‘EYE FLOATERS’

Ia dinamakan sebagai ‘floaters’ sebab ia seakan bayang kecil yang bergerak di penglihatan kita. Ia akan bergerak menjauh sekiranya kita cuba fokuskan penglihatan kita padanya. Antara simptom kita mempunyai masalah ‘eye floaters’ adalah kita selalu nampak :

1- bintik hitam atau kelabu

2- garisan squiggly

3- garisan macam benang tapi boleh lihat menembusinya

4- jaring labah-labah

5- bentuk cincin

Biasanya, apabila kita menghadapi masalah penglihatan sedemikian, ia tidak hilang dengan cepat. Namun, ia akan berkurang dari masa ke semasa.

 

APAKAH YANG MENYEBABKAN TERJADINYA ‘EYE FLOATERS’?

‘Eye floaters’ terjadi apabila serat protein dan gel vitreous yang berada di belakang mata bergumpal dan bayang-bayangnya membentuk ‘floaters’.

Kebanyakannya berlaku kepada mereka yang telah berumur dan pernah menjalani pembedahan katarak mata. Namun, ia juga boleh terjadi kepada sesiapa sahaja tanpa mengira peringkat umur. Sekiranya terlihat seakan kilat di mata kita, kita seharusnya berjumpa doktor mata dengan segera.

Terdapat juga faktor-faktor lain, antaranya:

1- Penyakit mata

2- Kecederaan pada mata

3- Diabetes

4- Tumor mata

5- Deposit seakan kristal yang terbentuk di dalam vitreous

 

 

Gangguan mata yang serius boleh berlaku disebabkan oleh ‘eye floaters’ adalah :

1- Retina terlepas

2- Retina terputus

3- Pendarahan di dalam vitreous

4- Keradangan vitreous atau retina yang disebabkan oleh jangkitan atau keadaan autoimun

5- Tumor mata

 

BILA PERLU BERJUMPA DENGAN DOKTOR?

Sekiranya terdapat tanda-tanda ini di dalam penglihatan kita, kita perlu berjumpa dengan doktor yang pakar dalam masalah retina mata dalam kadar segera.

1- ‘Floaters’ tidak hilang atau berkurang dari masa ke semasa.

2- Peningkatan mendadak bilangan ‘floaters’.

3- Kilat cahaya.

4- Hilang pandangan penglihatan sampingan.

5- Perubahan mendadak dan semakin teruk dari masa ke semasa.

6- ‘Floaters’ terjadi selepas menjalani pembedahan mata atau trauma mata.

7- Rasa sakit pada bahagian mata.

 

 

BAGAIMANA CARA UNTUK MERAWAT ‘EYE FLOATERS’?

Masalah ini hampir tidak dipedulikan oleh ramai orang pada peringkat awal termasuklah mereka dalam bidang perubatan. Kebiasaanya kita dinasihatkan untuk mengalih penglihatan kita dengan melihat ke atas dan ke bawah supaya cecair di dalam mata dapat mengalir dengan baik.

Namun, sekiranya ‘floaters’ yang kita nampak itu semakin bertambah dan keadaaannya semakin teruk. Ada kemungkinan doktor akan mencadangkan kita melakukan pembedahan vitrectomy – iaitu proses mengeluarkan vitreous dan gantikannya dengan larutan garam.

 

 

Tetapi, ianya berisiko untuk mendapat kesan sampingan berikut. Risikonya mungkin rendah tapi sekiranya ia terjadi, kita mungkin akan kehilangan penglihatan kita buat selamanya.

1- Retina terlepas

2- Retina terkoyak

3- Katarak

 

ALTERNATIF UNTUK MENGATASI MASALAH ‘EYE FLOATERS’

Shaklee mempunyai satu set produk yang boleh kita cuba untuk membantu mengatasi atau mengurangkan masalah ‘eye floaters’ ini. Namun, anda boleh  dapatkan nasihat doktor mata anda terlebih dahulu sebelum mengamalkan suplemen ini. Telah ramai yang mencubanya dan mereka sangat berpuas hati dengan keberkesanan produk-produk ini.


Beli secara online di sini

Vivix

Mengandungi polifenol yang kaya dengan pelbagai khasiat penting. Ia membantu membaiki saraf,tisu dan sel-sel dalam badan kita sehingga ke tahap DNA. Ia juga membantu mempercepatkan proses penyembuhan luka di samping memberikan tenaga dan kesihatan menyeluruh ke dalam sistem badan kita. Vivix juga dapat membantu membantutkan sel kanser daripada terus merebak.

 

Beli secara online di sini

Carotomax

Mengandungi 6 jenis karotene yang mengandungi antioksidan yang sangat tinggi. Ia membantu memgurangkan risiko penyakit katarak dan glaukoma. Selain itu, ia juga membantu mengurangkan risiko kanser dan menghalang jangkitan berlaku. Ia juga sangat bagus untuk meningkatkan kesihatan fungsi mata kita.

 

Beli secara online di sini

Omega Guard 

Ia kaya dengan minyak omega 6 yang tulen dan pekat. Membantu mengurangkan keradangan dan meningkatkan fungsi mata. Selain bagus untuk memelihara jantung dan mengelakkan salur darah tersumbat.

 

Beli secara online di sini

B complex

Mengandungi asid folik dan vitamin B yang lengkap. Ia membantu mengurangkan masalah keletihan mata dan juga bagus untuk kesihatan saraf kita. Selain itu, ia bagus membantu mengurangkan tekanan dan tidur lena.

 

Beli secara online di sini

CoQtrol Plus 

Ia mengandungi CoQ10, polifenol dan Tocopherol yang kaya dengan antioksidan. Membantu meningkatkan tenaga, kesihatan jantung, mencantikkan kulit, meningkatkan fungsi otak, kesihatan saraf dan kesuburan lelaki dan wanita. Ia membantu sel-sel dalam badan kita berfungsi dengan lebih baik.

 

TESTIMONI PENGGUNA

 

Untuk menempah dan konsultansi berkaitan produk, anda boleh membeli dan menghubungi saya dengan beberapa cara di bawah ini.

FB : IdAyu Irdina
FB Page : Idayu Irdina
IG : @idayu_irdina
No.HP : +6013-9189500

Beli secara online di sini

 

Dengan pembelian Set ‘Eye Floaters’ ini anda layak mendapat keahlian Shaklee secara percuma (bernilai RM70), penghantaran percuma melalui Gdex/City Link (bernilai RM11) dan layak mendapat rebat tunai yang akan dikreditkan terus ke akaun anda sebanyak +/-RM34.

Sila hubungi saya untuk pendaftaran keahlian anda atau anda boleh mendaftarkan diri secara online di sini.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

Mandian Bayi Terbaik Sesuai Untuk Kulit Sensitif

November 2017 Shaklee telah melancarkan set mandian bayi organik dan selamat digunakan oleh anak-anak kita. Ianya sangat pekat, berbau lembut dan segar dan ramai bayi yang mempunyai masalah kulit selesa mengunakannya.

Set mandian bayi organik dan selamat digunakan ini mengandungi 3 item iaitu gentle wash, soothing lotion dan massage oil. Selain itu, ia didatangkan khas bersama satu beg comel dan dapat percuma sehelai tuala mandi yang lembut dan menyerap air, istimewa untuk bayi anda.

 

 

Jom kita ketahui satu-persatu perihal setiap item yang terdapat di dalam set mandian organik Shakleebaby ini.

 

1- Gentle Wash

Gel mandian yang mengandungi chamomile, lavender dan aloe vera organik memberikan rasa tenang semasa memandikan anak anda. Gel mandian ini membelai anak anda dengan penuh perasaan yang menenangkan, selesa dan lembut. Ia juga tidak menyebabkan ruam, mempunyai nilai pH yang seimbang dan telah diuji untuk sensitiviti. Ia sangat sesuai untuk kulit bayi yang masih sangat lembut dan sensitif.

 

 

2- Soothing Lotion

Losyen yang berbau lembut dan menenangkan, sangat lembut serta sesuai untuk kulit anak anda yang sensitif. Kandungan chamomile, lavender, minyak rosemary, minyak vanila, minyak biji bunga matahari, minyak biji jojoba dan shea butter organik memberikan keselesaan dan ketenangan kepada bayi. Pastikan kelembapan kulit seluruh badan anak anda sentiasa lembut dan gebu.

Ia membantu anak anda selesa dan lebih senang untuk tidur selepas dimandikan dan disapu pula dengan losyen yang lembut diseluruh badan mereka.

 

 

3- Massage Oil

Mengandungi campuran minyak biji matahari, lavender dan chamomile. Minyak urut ni sangat menenangkan baunya, bayi kita pun suka je bila diurut lembut dengan penuh kasih sayang. Ia juga dapat membantu bayi lebih bertenang dan senang tidur lena.

 

Apa yang ibu dan ayah perlu tahu tentang set mandian Shakleebaby ni???

1- Ianya SELAMAT untuk digunakan kepada bayi seawal 1 hari dilahirkan. Dihasilkan menggunakan bahan-bahan semulajadi yang organik dan tidak mengandungi campuran bahan kimia merbahaya. Ia telah diuji secara klinikal dan juga pediatrician-tested.

2- Set Shakleebaby ini sangat lembut teksturnya, ia tidak memedihkan mata dan sesuai digunakan oleh bayi yang mempunyai kulit sensitif, hypoalergik serta mempunyai pH yang seimbang.

 

Apa lagi keistimewaan set Shakleebaby ini????

Set mandian Shakleebaby ini telah dihasilkan TANPA menggunakan bahan-bahan di bawah :

1- Paraben

2- 1,4-dioxane

3- Sodium Lauryl Sulfate (SLS)

4- Pewarna atau pewangi tiruan

5- Phthalates

6- Bisphenol-A (BPA)

7- Formaldehyde

 

Bagi ibu bapa yang suka anak berbau wangi sampai melekat di hidung, sila pertimbangkan semula. Mungkin pewangi tiruan yang digunakan tidak sesuai dengan kulit anak anda. Sebab itu Shakleebaby tidak mempunyai bau yang kuat, baunya lembut dan menenangkan saja. Cukup untuk buat bayi anda rasa selesa.

 

Testimoni ibu bapa yang menggunakan set Shakleebaby untuk anak mereka

Untuk menempah dan konsultansi berkaitan produk, anda boleh membeli dan menghubungi saya dengan beberapa cara di bawah ini.

FB : IdAyu Irdina
FB Page : Idayu Irdina
IG : @idayu_irdina
No.HP : +6013-9189500

Beli secara online di sini

Continue Reading

Youth Skincare Produk 100% Semulajadi Dan Berkesan

Selama 8 tahun pihak Shaklee menjalankan kajian untuk menghasilkan produk yang betul-betul berkesan kepada semua pengguna. Youth skincare produk 100% semulajadi dan berkesan.

Roger Barnett sendiri telah menguji Youth skincare ini ke atas dirinya sebelum ia dipasarkan. Hakikatnya, memang terbukti berkesan 100% dengan syarat mesti mengamalkan fullset Youth skincare dan mengamalkan pemakanan yang sihat dan terdapat beberapa syarat yang lain.

Iya lah kan, memang lah kita menggunakan Youth skincare tapi kita makan makanan tidak berkhasiat, suka pulak tempek mekap yang mengandungi bahan kimia yang tinggi. Tak boleh la macam tu kan.

Set penjagaan wajah Youth ini boleh digunakan oleh lelaki dan juga wanita. Ia diperbuat 100% daripada tumbuhan, tidak diuji ke atas haiwan dan bebas gluten. Set penjagaan wajah ini dapat membantu kita menjadi muda lebih lama.

Ia juga bebas daripada lebih 2,500 jenis bahan kimia dan ramuan yang merbahaya. Ia telah dibuktikan dengan keputusan ujian klinikal.

Youth Skincare

Terdapat 6 jenis produk di dalam set Youth skincare iaitu:

1- Luminous Gel Oil Cleanser

Ia merupakan pembersih wajah 3 dalam 1 TANPA sabun dan mengandungi pH yang seimbang. Ia membantu membersihkan, melembutkan dan mempersiapkan wajah kita untuk menggunakan produk Youth yang lain-lain.

2- Perfecting Skin Toner

Penyegar ini membantu menghidratkan, mengelupas dan menyuburkan kesihatan kulit kita.

3- Youth Activating Serum

Serum ini telah dipatenkan oleh Shaklee iaitu Kompleks pengaktifan belia Shaklee. Ia mengandungi 10x bahan aktif yang bertindak memperbaharui kulit sehingga tahap sel. Hasilnya, ia akan mendorong kulit kita untuk menghasilkan kolagen dan meremajakan kulit kita.

4- Age Defense Mineral Moisturiser SPF 50

Krim pelembap 2 dalam 1, ia berfungsi untuk melindungi kulit kita daripada pencemaran alam dan melindunginya daripada sinar UVA/UVB dengan SPF 50. Ia dihasilkan daripada bahan biopolimer hidupan laut dan bahan semulajadi yang lain. Shaklee formulasi semula pelembab ini dengan SPF 50 untuk kulit wanita Asia disebabkan di sini cuacanya lebih panas berbanding di US.

5- Advanced Renewal Night Cream (Rich/Light)

Krim malam ni menyokong proses pembaharuan kulit ketika kita tidur. Ia diformulasikan daripada campuran bahan botani proprietari Shaklee, membantu pengeluaran kolagen, kulit menjadi lebih muda, licin dan bercahaya.

Krim malam ini membantu menghidratkan dan melembutkan kulit kita sehingga jauh ke dalam kulit.

6- Radiance C & E Capsule

Kapsul yang digunakan adalah biodegradable, bebas bahan pengawet dan berasaskan tumbuhan.

Ia mengandungi 20% vitamin C tulen dapat membantu meyihatkan kulit dan mengurangkan bintik-bintik pada wajah disebabkan oleh faktor penuaan usia. Selain itu, ia membantu melicinkan dan mencerahkan kulit.

Telah terbukti secara klinikal bahawa 100% wanita yang menggunakan set lengkap penjagaan wajah Youth memiliki kulit yang tampak lebih muda.

2/3 daripadanya berjaya mengubah kulit wajah mereka ke sedekad lebih muda dengan set lengkap Youth.

Youth bakal dipasarkan bermula Mac 2018. Cepat hubungi saya untuk tempahan. Stok adalah amat terhad.

FB: Idayu Irdina

FB Page: Idayu Irdina

IG: @idayu_irdina

No.telefon: +6013-918 9500

Continue Reading

Kebaikan CoQTrol Plus Shaklee Untuk Kesihatan Menyeluruh

Januari 2018, Shaklee melancarkan satu lagi produk terbarunya iaitu CoQTrol Plus. CoQTrol Plus merupakan gabungan polifenol dan CoQ10, ini menjadikan ia lebih berkuasa dalam membantu melindungi sel-sel dalam badan kita. Jom kita ketahui kebaikan CoQTrol Plus untuk kesihatan menyeluruh dalam badan kita.

 

Kita boleh bahagikan kebaikan CoQTrol Plus ini kepada lima yang utama iaitu:

1- Membantu membekalkan tenaga berpanjangan.

2- Membantu melancarkan peredaran darah.

3- Membantu meningkatkan kesuburan.

4- Membantu mencantikkan kulit.

5- Membantu meningkatkan daya ingatan.

Namun, sebelum itu kita ketahui dulu apa fungsi polifenol dan CoQ10 untuk tubuh kita. Polifenol membantu meningkatkan mitokondria (penjana sel) dalam sel-sel badan kita. CoQ10 pula berfungsi membantu pengeluaran tenaga sel daripada makanan yang kita makan.

 

 

CoQ10 bertindak seakan pencetus dalam mitokondria untuk menjana proses penghasilan tenaga yang ditukarkan daripada makanan menjadi tenaga (ATP).

 

CoQTrol Plus membantu membekalkan tenaga berpanjangan.

Bagi mereka yang mengamalkan gaya hidup yang aktif, pastinya memerlukan tenaga yang berterusan untuk kekal cergas. CoQTrol Plus bukan sahaja membantu membekalkan tenaga yang berpanjangan, ia juga membantu meningkatkan kekuatan otot dan mempercepatkan proses penyembuhan luka ataupun kecederaan.

 

CoQTrol Plus membantu melancarkan peredaran darah

Jantung merupakan organ terpenting dalam badan kita. Ia berfungsi untuk mengepam darah ke seluruh badan kita. CoQ10 terdapat banyak di dalam sel-sel jantung kita, ianya disebabkan jantung menggunakan tenaga yang banyak untuk mengepam darah ke seluruh badan.

 

 

80% masalah jantung boleh dielakkan dengan mengamalkan gaya hidup sihat seperti bersenam, makan makanan yang sihat dan organik, mengawal paras kolesterol dan mengekalkan tekanan darah pada paras normal. Paras kolesterol tinggi dan tekanan darah tinggi boleh menyebabkan penyakit jantung.

Pengambilan ubat kolesterol (statin) akan menurunkan penghasilan CoQ10 sebanyak 40%. CoQTrol Plus membantu meningkatkan kesihatan jantung, ia membantu mengurangkan masalah jantung dan menambah tenaga bagi mereka yang mengambil statin.

 

CoQTrol Plus membantu meningkatkan kesuburan

CoQTrol Plus membantu melindungi sperma daripada radikal bebas dan membantu meningkatkan kuantiti sperma. Kajian menunjukkan terdapat banyak CoQ10 dibahagian leher sperma untuk membantu memberikan tenaga supaya sperma dapat bergerak lancar. Ada kajian yang menunjukkan pengambilan CoQ10 sebanyak 200mg sehari secara konsisten selama 6 bulan setengah mampu meningkatkan kuantiti dan kualiti sperma.

 

 

Bagi wanita, sel ovum merupakan sel terbesar dalam badan. Di dalam ovum terdapat banyak kandungan CoQ10, ianya sangat penting untuk membantu ovum dapat membahagi dengan baik untuk membentuk ‘anak’ setelah bersenyawa dengan sperma.

CoQTrol Plus terbukti dapat membantu menambah kuantiti sperma, memberi lebih tenaga kepada sperma untuk berenang bertemu ovum, menambah kuantiti ovum dan maningkatkan kesuburan.

 

CoQTrol Plus membantu meningkatkan kesihatan kulit

Terdapat banyak CoQ10 dilapisan permukaan kulit kita. Ia bertindak sebagai pelindung daripada sinar UV dan memberikan tenaga kepada sel kulit untuk membaiki dan menghasilkan sel kulit baru yang lebih sihat.

 

 

Mengikut kajian, pengambilan CoQ10 sebanyak 50-150mg sehari selama 12minggu mampu mengembalikan keremajaan kulit.

Antara kebaikan CoQTrol Plus untuk kulit adalah:

1- Membantu menegangkan dan menganjalkan kulit.

2- Membantu mengurangkan kedutan pada kulit.

3- Membantu melicinkan dan melembutkan kulit.

4- Membantu meremajakan dan menyihatkan kulit.

 

CoQTrol Plus membantu meningkatkan daya ingatan

Ramai antara rakyat Malaysia menghidap penyakit Alzheimer, kajian menunjukkan penyakit Alzheimer disebabkan oleh ‘amyloid plaque’ di dalam sel otak. CoQ10 membantu bertindak sebagai ‘nueroprotective antioxidant’ yang membantu menurunkan kadar ‘amyloid plaque’.

Sebenarnya, kadar CoQ10 akan menurun seiring dengan peningkatan umur kita. CoQTrol Plus membantu mengurangkan risiko penyakit Alzheimer dan parkinson. Ia juga membantu meningkatkan daya ingatan dan meningkatkan kecerdasan otak untuk belajar.

 

Kenapa kita perlukan CoQTrol Plus sebagai vitamin sedangkan badan kita boleh hasilkan sendiri CoQ10?

Seawal umur kita 20 tahun, keupayaan badan untuk menghasilkan CoQ10 semakin menurun. Penurunan ini semakin ketara apabila kita berumur 40 tahun. Graf di bawah menunjukkan penurunan kadar CoQ10 mengikut umur untuk empat organ utama iaitu hati, jantung, buah pinggang dan paru-paru.

 

Testimoni CoQTrol Plus Shaklee

 

Untuk menempah dan konsultansi berkaitan produk, anda boleh membeli dan menghubungi saya dengan beberapa cara di bawah ini.

FB : IdAyu Irdina
FB Page : Idayu Irdina
IG : @idayu_irdina
No.HP : +6013-9189500

Beli secara online di sini

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

9 Tanda Sakit Buah Pinggang Dan Puncanya

Setiap tahun sebanyak 6,000 kes baharu didaftar untuk masalah sakit buah pinggang. Kos perubatan bagi seorang pesakit buah pinggang boleh mencecah sehingga RM40,000 setahun. Ketahui punca utama masalah buah pinggang rakyat Malaysia dan cara mengatasinya.

Masalah ini saban tahun terus meningkat, seramai 40,000 orang rakyat kita menghidap masalah buah pinggang tahap lima dan memerlukan rawatan dialisis. Kerajaan Malaysia telah memperuntukan tidak kurang RM1.6 bilion untuk menampung kos rawatan pesakit buah pinggang tahap lima di negara kita.

 

 

Buah pinggang merupakan salah satu organ terpenting dalam badan kita. Ia berfungsi membantu membantu mengawal tekanan darah, menyingkirkan toksin dari badan, mengawal paras garam galian dalam darah, mengawal proses penghasilan sel darah merah, mengawal kesihatan dan ketumpatan tulang.

Tanda-tanda anda mengalami masalah buah pinggang

Sebelum kita ketahui punca-punca yang menyebabkan masalah buah pinggang, marilah kita sama-sama periksa tanda-tanda badan kita sedang mengalami masalah buah pinggang atau tidak.

1- Lebih kerap membuang air kecil daripada kebiasaan.

2- Kerap membuang air kecil di tengah malam.

3- Air kencing keluar bersama darah.

4- Mengalami rasa sakit belakang.

5- Mengalami rasa tidak selesa atau rasa terbakar semasa membuang air kecil.

6- Mata menjadi sembab dan berlarutan terutamanya pada sebelah pagi.

7- Mengalami bengkak pada pergelangan kaki.

Sekiranya anda mengalami tanda-tanda di atas, segeralah membuat pemeriksaan kesihatan. Dikhuatiri mungkin anda sedang mengalami masalah buah pinggang.

 

 

Buah pinggang kita masih boleh berfungsi walaupun hanya tinggal 20% daripada kemampuan asalnya. Ramai yang mengabaikan tanda-tanda di atas dengan alasan itu merupakan masalah biasa. Namun, harus kita ketahui bahawa masalah buah pinggang merupakan pembunuh senyap dikalangan rakyat Malaysia.

 

Punca-punca masalah buah pinggang

Tabiat tidak sihat orang kita sekarang ini semakin menjadi-jadi. Di sini saya senaraikan 9 tabiat yang selalu dilakukan yang boleh menjadi punca kepada masalah buah pinggang.

1- Pengambilan air tidak mencukupi

Setiap hari kita perlu minum sekurangnya 2-3liter air masak. Ini penting untuk membantu buah pinggang dapat berfungsi dengan baik. Sekiranya kita gagal minum air secukupnya setiap hari, toksin dan bahan buangan lain menimbun di dalam buah pinggang dan tidak dapat ditapis dengan baik. Ini akan menyebabkan buah pinggang dan juga organ dalaman lain rosak.

 

2- Selalu menahan buang air kecil

Tabiat suka menahan kencing ini akan meningkatkan tekanan urin dan menyebabkan masalah buah pinggang serta batu karang.

 

3- Makanan tinggi garam

Memang sedap kalau makanan itu cukup rasanya. Namun, dalam kita tidak sedar kita telah mengambil kandungan garam yang berlebihan dalam diet seharian kita. Ini akan membebankan buah pinggang untuk memprosesnya dan boleh menyebabkan masalah darah tinggi. PASTIKAN DIET HARIAN KITA MENGANDUNGI HANYA 5GRAM GARAM SEHARI.

 

4- Tidak cukup tidur / suka tidur lewat

Biasanya golongan remaja dan juga dewasa yang gila kerja. Kegilaan tidur lewat atau tidur terganggu yang kronik boleh menyebabkan insomnia. Untuk mengelakkan rasa mengantuk, ramai yang mengambil minuman berkafein untuk bersengkang mata di waktu malam.

Seharusnya kita tahu bahawa tubuh kita memerlukan rehat yang secukupnya iaitu 6-8jam sehari. Sewaktu tidur, badan kita akan bekerja untuk membaiki sel-sel buah pinggang yang rosak. Jadi, kita seharusnya memberikan masa yang cukup untuk badan kita melakukan tugasnya. Pastikan kita tidur lena dan mencukupi untuk kesihatan buah pinggang.

 

5- Makanan/minuman tinggi gula

Pengambilan gula berlebihan boleh menyebabkan pelbagai masalah kesihatan. Kajian ada menunjukkan bahawa seseorang yang mengambil 2 atau lebih air manis setiap hari akan lebih berisiko untuk mengalami masalah protein di dalam air kencing.

Masalah protein dalam air kencing merupakan tanda bahawa buah pinggang kita gagal berfungsi seperti sepatutnya.

 

6- Mengalami masalah kulit

Salah satu fungsi utama buah pinggang adalah untuk menapis mineral dalam tubuh kita. Sekaligus berfungsi untuk menyeimbangi paras kalsium dan fosforus dalam darah kita.

Kekurangan kalsium dalam darah boleh menyebabkan hormon paratiroid berlebihan dirembes keluar, ia berfungsi sebagai mekanisme yang menyerap kalsium daripada tulang untuk disalurkan ke dalam darah.

Hal ini boleh menyebabkan anda akan mengalami masalah kulit kering dan gatal. Kesan yang sama juga berlaku sekiranya fosforus tidak mencukupi dalam darah. Selain itu, bahan buangan lain dan toksin yang terkumpul di dalam salur darah juga boleh menyebabkan anda mengalami masalah kulit kering dan gatal.

 

7- Kencing berbuih

Masalah kencing berbuih ini sering dikaitakan dengan masalah sistem penapisan buah pinggang bocor atau rosak (nephrotic syndrome). Kebocoran protein albumin ke dalam air kencing meningkatkan kepekatan air kencing dan berbuih, ini memberi maksud bahawa buah pinggang anda tidak dapat melakukan penapisan dengan baik atau telah rosak.

 

8- Masalah mulut berbau

Pengumpulan toksin yang berlebihan di dalam badan boleh menyebabkan masalah mulut berbau busuk seakan ammonia. Selain itu, ia juga memberi kesan kepada deria rasa. Anda merasakan rasa makanan itu tidak enak dan sekaligus akan menyebabkan anda hilang selera makan.

Lebih kritikal lagi, anda akan merasa loya dan kerap rasa hendak muntah disebabkan rasa perut tidak selesa.

 

9- Mengalami kekejangan otot

Kekejangan otot menyerang secara berkala dalam masa beberapa saat atau minit. Ini adalah keadaan biasa bagi pesakit buah pinggang. Kejang otot sering berlaku dibahagian kaki belakang betis.

Masalah ini mungkin berlaku sebab ketidakseimbangan cecair/elektrolit dalam badan, kerosakan saraf atau masalah peredaran darah. Kesemuany melibatkan fungsi buah pinggang.

 

 

Jom kita ikut kisah-kisah pesakit buah pinggang dan berjaya pulih kembali.

 

 

Macam mana Vivix Shaklee dapat membantu mengatasi masalah buah pinggang.

Vivix bukan ubat, ia adalah sejenis suplemen yang mengandungi bahan-bahan hebat. Polifenol yang terkandung di dalamnya mampu membantu melawan penyakit kronik. Disamping ia dapat membantu membaiki dan melindungi sel-sel sehingga ke peringkat DNA.

Formulasi Vivix membantu pembentukan baru mitochondria untuk menaikkan paras tenaga di dalam sel. Mirochondria berfungsi sebagai penjana tenaga dalam sel untuk memastikan seluruh tubuh termasuklah organ dalaman kita mendapat tenaga untuk bekerja. Sekiranya kecekapan mitochondria menurun, maka kecekapan fungsi organ turun menurun.

Vivix menjadi satu ikhtiar bagi pesakit buah pinggang walaupun sedang menjalani dialisis. Vivix merupakan 100% minuman botani yang dapat membantu mengembalikan kesihatan buah pinggang. Vivix tidak mengandungi bahan kimia dan tidak memberikan kesan sampingan yang buruk kepada pesakit.

Anda juga boleh dapat khidmat nasihat doktor sebelum mengamalkan Vivix.

 

Untuk menempah dan konsultansi berkaitan produk, anda boleh membeli dan menghubungi saya dengan beberapa cara di bawah ini.

FB : IdAyu Irdina
FB Page : Idayu Irdina
IG : @idayu_irdina
No.HP : +6013-9189500

Beli secara online di sini

Daftar keahlian secara online dan dapatkan percuma yuran keahlian serta pengeposan dengan pembelian 2 botol Vivix.

Daftar keahlian secara online di sini

Beli 2 botol Vivix secara online di sini

Continue Reading

Cara Mudah Menangi Hadiah Percutian 2 Hari 1 Malam di Hotel Mewah

Beeeeessssstttt sangat dapat hadiah percutian percuma di hotel 5 bintang. Dapat bawa anak-anak mandi kolam dan sarapan pagi di hotel pun sudah cukup mengujakan. Cara mudah untuk menangi hadiah percutian 2 hari 1 malam akan dibongkarkan.

 

 

Jika anda lihat di lama facebook saya ada berkongsi tentang ini. Alhamdulillah, saya berjaya memenangi tempat kedua dalam pertandingan yang telah dianjurkan oleh founder Celikvitamin Group. Dapatlah merasa bawa anak dan suami staycation di The Light Hotel, Penang selama 2 hari 1 malam.

 

 

Apa yang perlu saya buat untuk menang pertandingan ini? Jual Vivix untuk diri sendiri pun dapat hadiah percutian best macam ini. Belum lagi hadiah percutian 4 hari 3 malam ke Bangkok, Thailand dan 8 hari 7 malam ke 3 buah negara dengan menaiki cruise yang telah disediakan oleh pihak Shaklee untuk kitaran 2017/2018.

Bagusnya jika kita berada di dalam kumpulan yang betul, kita akan dapat merasa pelbagai nikmat hadiah percuma. Ini belum termasuk hadiah vitamin percuma yang diberikan oleh upline-upline kita. Adakalanya dalam sebulan itu, jika kita layak memang akan bermandikan hadiah saja. Dapat produk Shaklee percuma, hadiah cenderahati dari luar negara dan hadiah percutian.

 

Adakah bonus yang kita dapat akan berkurang sekiranya kita menang semua hadiah-hadiah ini?

Bonus kita adalah milik kita. Apa yang kita usahakan untuk layakkan diri menang pertandingan yang diadakan, meningkatkan lagi jumlah bonus yang kita terima. Hadiah dapat, duit bonus berkepuk-kepuk dapat. Best ke best giler??

Dalam kumpulan kami, kami dilatih setiap hari untuk menjadi seorang usahawan yang berjaya. Setiap malam kami disajikan dengan kelas produk yang disampaikan oleh ketua-ketua yang hebat dan berpengetahuan luas tentang kehebatan produk-produk Shaklee. Semua kelas diadakan secara ‘online’ melalui kumpulan whatsapp dan telegram.

 

 

Tidak tahu atau tidak reti untuk berniaga bukanlah satu alasan. Semuanya akan diajar daripada zero to hero. Saya dulu pun tidak tahu macam mana untuk mulakan bisnes ini. Namun, sekarang saya mampu membimbing kumpulan saya sendiri dan telah berhasil untuk lahirkan seorang ketua dalam kumpulan saya.

Tak reti buat ayat nak promosi produk kat media sosial? Jangan risau, semuanya akan diajar nanti. Apa yang penting dan sangat diperlukan adalah keinginan kita untuk merubah tahap ekonomi dan gaya hidup keluarga kita. Kita nak berikan hidup yang lebih selesa buat keluarga kita. Jadi, kita kena mula bertindak sekarang. Mulakan perniagaan kita sendiri sekarang, kami akan bantu anda untuk berjaya.

 

 

Jangan rasa cemburu dengan kejayaan orang lain. Jangan rasa rendah diri apabila melihat orang lain berjaya. Jangan lemahkan semangat kita untuk tolak kita untuk berjaya. Setiap insan mempunyai potensi tersendiri di dalam dirinya. Saya percaya bahawa anda juga ada potensi untuk majukan diri sendiri. Anda cuma perlu berada dikalangan kami yang bersifat positif untuk naikkan semangat anda untuk berjaya.

Jangan takut untuk hulurkan tangan minta bantuan untuk jadikan anda seorang usahawan berjaya. Kerana kami sedia menyambut tangan anda untuk ke puncak kejayaan.

 

 

Hubungi saya untuk konsultansi yang lebih lanjut lagi. Saya boleh terangkan secara perinci mengenai perniagaan yang tidak memerlukan anda menyimpan stok atau meminjam wang daripada bank. Tidak perlu keluarkan modal untuk membeli produk. Tidak perlu ke pejabat pos untuk pos barang. Best ke best?? Kalau best cepat-cepat tekan link whatsapp dibawah ini.

FB : IdAyu Irdina
FB Page : Idayu Irdina
IG : @idayu_irdina
No.HP : +6013-9189500

 

 

 

Continue Reading
1 2 3 5