Bisnes Online Mudah Bekerja Dari Rumah Untuk Dapatkan Gaji Lumayan

Zaman sekarang ini manusia sanggup buat apa saja untuk dapatkan duit. Baru-baru ini kita dikejutkan dengan berita seorang ibu sanggup melacurkan anaknya yang masih di bawah umur kepada warga Bangladesh. Sudah tiada peluang pekerjaan ke di negara kita ini sehingga si ibu bertindak kejam sebegitu?

 

 

Kalau difikirkan secara waras, tiada seorang ibu pun yang sanggup berbuat demikian. Namun, disebabkan desakan hidup untuk menyara diri dan anak-anak, ibu kejam itu sanggup melacurkan anaknya.

 

Jika dahulu, sudah mencukupi sekiranya si suami sahaja yang bekerja menyara keluarga. Namun, di masa kini ianya sudah tidak relevan melainkan si suami bergaji 5 angka. Setakat gaji 2-3 ribu ringgit Malaysia, kita dikira sebagai miskin tegar. Taraf kehidupan sekarang sangat tinggi, si isteri di rumah tidak patut goyang kaki dan tadah tangan bila si suami dapat gaji je.

 

 

Seeloknya kita perlu berusaha untuk menambah pendapatan isi rumah. Kita bantu ringan beban suami yang telah bertungkus lumus bekerja setiap hari. Tapi, bila dapat gaji sekelip mata dah licin sebab bayar ansuran kereta, bil elektrik, bil air, bil internet, bil astro, yuran sekolah anak-anak dan macam-macam lagi. Tiada sikit pun yang tinggal untuk dia beli barangan keperluan dirinya sendiri.

 

Ramai suri rumah ambil upah mengasuh anak orang lain, ambil tempahan kuih, kek, makanan dan ada juga yang ambil upah menjahit. Saya juga pernah lakukan pekerjaan sampingan ini dahulu, sebelum hidup berpindah randah ikut suami.

 

 

Semua bisnes yang saya sebutkan di atas tu memang tak sesuai dengan keadaan saya yang selalu berpindah randah. Sehinggalah saya berjumpa dengan bisnes yang tak memerlukan saya keluar rumah dan boleh dijalankan di mana sahaja pada bila-bila masa.

 

Bisnes yang saya lakukan secara serius sejak akhir tahun 2016. Alhamdulillah, saya mampu menjana pendapatan 4 angka sebulan. Selain dapat memberikan saguhati kepada mak ayah di kampung serta belikan mainan dan baju baru setiap bulan untuk anak.

 

Sejak merasa bonus 4 angka hasil jualan setiap bulan, banyak perubahan yang dapat saya lihat. Antaranya, suami dah boleh tarik nafas lega setiap bulan boleh pulang ke kampung jenguk mak ayah, kebajikan anak lebih terjaga, keperluan isi rumah semakin mencukupi dan paling penting sudah tidak risau lagi menerima kunjungan tetamu dipertengahan bulan.

 

 

Bisnes Shaklee sekarang tak perlu susah-susah cari orang. Sudah viral pun pasal keberkesanan produk-produknya. Ramai artis yang sudah menggunakannya. Shaklee tidak melantik artis untuk menjadi duta produk mereka. Namun, Shaklee mempunyai barisan saintis yang pakar dan sesetengahnya memiliki anugerah nobel untuk menghasilkan produk yang sihat, selamat dan semulajadi untuk kita semua.

 

Dalam bisnes MLM lain, orang di atas boleh goyang kaki asalkan orang bawahnya bekerja keras. Dalam Shaklee, siapa yang buat dia yang dapat. Orang bawah boleh pintas orang di atas. Bisnes Shaklee sangat adil. Bonus yang kita dapat setanding usaha yang kita buat.

 

 

 

 

Mudahnya bisnes Shaklee kita boleh lakukannya secara ‘online’, bermula dengan mengambil tempahan daripada pelanggan, membeli produk melalui www.shaklee2u.com.my dan seterusnya Shaklee akan melakukan penghantaran kepada pelanggan melalui khidmat Gdex atau City Link. Sangat mudah bukan?? Tak perlu keluar rumah pun, kecuali kita tawarkan khidmat Cash On Delivery (COD).

 

Tak pernah berniaga secara online? Tak tahu nak buat FB fanpage? Tak reti nak buat blog?Instagram?

 

Jangan risau, dalam team saya akan diajar satu persatu cara untuk berbisnes secara ‘online’. Kelas produk pun diadakan setiap hari dalam group besar kami. Insya Allah, kita usaha untuk bantu keluarga, Allah akan permudahkan segala urusan kita berniaga.

 

 

Teruja untuk menjadi suri rumah berpendapatan lumayan?? Jom sertai kami untuk menjana pendapatan lumayan hanya dari rumah.

 

FB : IdAyu Irdina
FB Page : Idayu Irdina
IG : @idayu_irdina
No.HP : +6013-9189500

Daftar secara online di sini

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge