Cara Paling Berkesan Mengurangkan Alahan Semasa Mengandung

Morning sickness, alahan, loya, rasa mual, itu cuma istilah je. Mereka yang menghadapi situasi ini saja yang tahu macam mana rasa azabnya. Berdasarkan pengalaman sendiri, saya ingin kongsikan cara paling berkesan kurangkan alahan semasa mengandung.

 

 

Orang cakap, mengandung kali kedua lebih mudah dan kurang alahan berbanding yang pertama. Saya kurang setuju sehingga saya cuba kaedah ini. Sangat membantu mengurangkaIn rasa mual, mudah letih dan dehidrasi semasa saya mengandung kali kedua.

 

Morning sickness yang teruk boleh membahayakan ibu dan juga bayi. Selain daripada mengakibatkan kekurangan air dalam badan, ia juga menyebabkan bayi dalam kandungan tidak mendapat nutrisi secukupnya untuk dia membesar dengan sihat.

 

 

Risiko kekurangan air dalam badan semasa mengandung.

1- Kekurangan air dalam badan akan menyebabkan suhu badan kita meningkat. Hal ini boleh memberikan kesan negatif kepada bayi dalam kandungan.

2- Selain itu, ia juga boleh menyebabkan kontraksi awal terhadap ibu hamil.

3- Malahan, ibu hamil mungkin akan bersalin awal disebabkan kekurangan air ketuban dan masalah bayi lahir tidak cukup timbangan yang ditetapkan bagi kelahiran bayi normal.

 

Disebabkan hal-hal sebeginilah ibu hamil dinasihatkan untuk minum air paling kurang 8 gelas sehari. Jika ibu hamil mengalami masalah alahan yang teruk, ia lebih membimbangkan. Risau akan jadi kekurangan air dalam badan sebab banyak kali muntah dalam sehari.

 

PENGALAMAN SAYA SENDIRI MENGALAMI ALAHAN TERUK ANAK PERTAMA DAN KEDUA

Semasa mengandungkan anak pertama dulu, saya memang mengalami masalah alahan yang teruk sehingga terpaksa menangguhkan pengajian saya selama 6 bulan. Namun, kali ini saya lebih bernasib baik kerana saya seorang surirumah dan anak sulung saya yang berusia 3 tahun lebih banyak membantu saya menguruskan diri dia sendiri.

 

Syukur sangat-sangat dia tidak meragam seperti kebanyakan kanak-kanak lain yang tantrum teruk bila ibunya mengandung lagi.

 

 

Kali ini, saya masih mengalami alahan teruk jugak. Dari pagi sampai ke malam sebelum tidur pun masih lagi muntah-muntah. Namun, bezanya kali ini saya rasa lebih bertenaga sebab masih lagi mampu memasak masakan ringkas untuk anak dan suami saya. Masih lagi mampu menelan makanan yang disuap ke mulut.

 

Jika dulu, saya langsung tidak boleh makan atau minum. Terus muntah balik, dan solat pun sambil duduk atau baring sebab tidak mampu untuk berdiri tegak.

 

Alhamdulillah dengan mengamalkan produk ini saya mampu solat berdiri dan menguruskan diri serta anak kecil saya. Sebenarnya saya mengamalkan set ibu hamil Shaklee sejak awal kandungan lagi, dan saya tambah 1 lagi produk untuk membantu mengurangkan alahan ini.

 

Set ibu hamil Shaklee sangat membantu membekalkan nutrisi lengkap kepada saya. Memandangkan saya sekarang ini makan ikut sedap tekak je. Sayur dan buah memang kurang sangat makan sebab tak lalu. Tapi, alhamdulillah kesihatan saya masih di tahap yang bagus.

 

 

Performance Drink
=================
Bagi mereka yang suka sangat minum air isotonik pembekal tenaga yang berkarbonat itu, elok sekiranya bertukar kepada minuman ini yang lebih sihat dan dapat membekalkan tenaga sepanjang hari. Minuman ini juga dapat membantu menghidratkan semula badan kita daripada kekurangan air.

 

Apa yang best lagi tentang minuman ini???

Banyak kelebihannya berbanding minuman isotonik yang lain, antaranya:

1- Performance drink ini rendah kandungan gula dan tidak berkarbonat.

2- Ia juga mengandungi jumlah natrium yang rendah, di mana ia berfungsi untuk mempercepatkan penyerapan cecair ke dalam badan sekaligus dapat mengurangkan rasa dahaga.

3- Performance drink bersifat isotonik, ia mengandungi kadar kepekatan karbohidrat yang menyamai darah kita. Jadi, ia mudah diserap dan membekalkan gula dengan segera ke dalam aliran darah kita. Sekaligus membekalkan TENAGA segera supaya tubuh kita LEBIH CERGAS dan KURANG LETIH.

 

Minuman perisa oren Performance drink ini bukan hanya untuk ibu hamil je, tapi ia boleh dinikmati oleh seluruh ahli keluarga. Ramai atlit negara dan luar negara mengamalkan minuman ini untuk membekalkan tenaga ketika bersukan.

 

Namun, berdasarkan pengalaman saya sendiri, ibu hamil yang mengalami alahan teruk perlu mengamalkan minuman Performance drink bagi mengembalikan tenaganya dan juga untuk keselamatan bayi dalam kandungan. Masalah kekurangan air dalam badan ibu hamil boleh menjejaskan bayi dalam kandungannya.

 

Untuk menempah dan konsultansi berkaitan produk, anda boleh membeli dan menghubungi saya dengan beberapa cara di bawah ini.

 

FB : IdAyu Irdina
FB Page : Idayu Irdina
IG : @idayu_irdina
No.HP : +6013-9189500

Beli secara online di sini

 

Lokasi COD
==========
Jeli – Rantau Panjang – Tanah Merah – Machang – Pasir Mas – Salor – Pasir Pekan – Pasir Hor – Wakaf Bharu – Kubang Kerian – Kota Bharu – Pengkalan Chepa – Ketereh dan kawasan berdekatan.

USM – Batu Uban – Bayan Baru – Bayan Lepas – Queensbay Mall – Bukit Jelutong – Sg. Dua – Sg. Ara – Relau – Teluk Kumbar – Balik Pulau – Jelutong – Georgetown – Perak Road – Burma Road – Tanjong Bungah – Tanjong Tokong – Batu Feringhi dan kawasan berdekatan.

 

You may also like

5 Comments

  1. Saya sangat suka performance drink ni sebab rasanya dan paling best walaupun tak pregnant cuaca panas mmg menguji kesabaran. So saya decide untuk terus consume performance drink ni untuk seisi keluarga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge