Omega Guard Shaklee bukan sekadar minyak ikan biasa

Pernah tak kita jumpa minyak ikan yang 99% tulen?? Mempunyai pelbagai manfaat kepada kesihatan kita dan boleh diamalkan oleh seisi keluarga. Omega Guard Shaklee bukan sekadar minyak ikan biasa. Ia merupakan softgel minyak ikan terbaik di dunia yang dihasilkan melalui proses yang dikawal rapi.

6 SEBAB KENAPA PERLU PILIH OMEGA GUARD SHAKLEE

1- Minyak ikan yang bergred farmaseutikal dan ultratulen. Bermaksud pihak syarikat tertakluk kepada pelbagai undang-undang dan peraturan bagi mengawal paten, ujian, keselamatan, keberkesanan dan pemasaran suplemen yang dikeluarkan.
2- Melalui proses penyulingan propietari 3 molekular bagi menyingkirkan bahan-bahan tercemar dan merbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat dalam kebanyakan jenis ikan. Ia juga mengandungi minyak omega 3 yang lebih pekat dan tulen.
3- Mengandungi lebih DHA dan EPA berbanding jenama lain. Apa fungsi DHA dan EPA untuk badan kita??? Penting sangat ke?? Kita bincang dalam sub topik seterusnya ye. Teruskan membaca.
4- Mempunyai 7 spektrum penuh asid lemak omega tulen di dalam pengambilan seharian Omega guard seperti DHA, EPA, ALA dan lain-lain. “Spektrum penuh” menunjukkan bahawa minyak ikan yang dihasilkan masih mengekalkan nutrisi semulajadinya.
5- Kurang berbau dan rasa hanyir ikan. Omega guard berbau hanyir apabila dikunyah begitu sahaja. Kebiasaan anak-anak suka kunyah Omega Guard ni macam makan nasi aje. Mungkin sebab rasanya kurang hanyir dan bau hanyir ikannya tidak keterlaluan. Jadi, anak-anak suka mengunyahnya walaupun ia sangat mudah untuk ditelan.
6- Mempunyai kelulusan daripada Friends of the Sea untuk menangkap ikan di laut. Friends of the Sea merupakan sebuah badan NGO yang menjaga pemuliharaan habitat laut. Ia merupakan projek pensijilan antarabangsa dan terkemuka bagi produk yang berasaskan perikanan dan akuakultur.

APA MAKSUD DHA DAN EPA???APAKAH FUNGSI MEREKA KEPADA TUBUH KITA???

DHA (asid docosahexaenoic) dan EPA (eiscosapentaenoic acid) merupakan asid lemak  omega 3 yang penting dalam membantu keberlangsungan fungsi di dalam tubuh kita. Ia sangat penting untuk perkembangan otak dan retina mata selain berfubgsi sebagai anti-radang.

Fungsi DHA

==========
DHA dapat membantu mencegah penyakit kulit, asma, kanser payudara, prostat dan membantu meningkatkan daya seksual. Selain itu, ia juga membantu menghindarkan migrain dan kebas badan serta membantu mengekalkan rasa panas dalam badan.

Fungsi EPA

==========
EPA pula berfungsi membantu mencegah pembekuan darah, bagus diamalkan oleh pesakit jantung. Ia juga membantu mencegah kanser, darah tinggi, tekanan perasaan dan mengawal kadar kolesterol yang berlebihan di dalam badan kita.

SIAPAKAH YANG MEMERLUKAN OMEGA GUARD INI???

Lelaki dewasa

================
Kebanyakan orang lelaki ni mereka jarang mementingkan cara pemakanan yang sihat. Mereka lebih cenderung diserang penyakit jantung.
Terdapat penyelidikan yang menyokong bahawa pengambilan asid lemak omega 3 dapat membantu mengurangkan penyakit jantung koronari dan mengawal paras kolesterol dalam tubuh kita.
Tambahan pula, omega 3 dapat membantu memperbaiki masalah kesihatan kardiovaskular, memelihara tekanan darah dan paras trigliserida yang normal. Disamping ia membantu memelihara kesihatan mata, otak dan juga sendi.

Wanita mengandung / Ibu hamil

===================================
Omega guard membantu mengawal berat badan ibu semasa hamil, perkembangan otak bayi di dalam kandungan dan mengurangkan risiko kelahiran pra matang ( kelahiran tidak cukup bulan). Tambahan, ia dapat membantu mengelakkan gila meroyan selepas melahirkan bayi.

Wanita yang menyusukan anak

===================================
Selain membantu menurunkan berat badan si ibu tanpa menjejaskan penghasilan susu badan. Omega Guard juga membantu membekalkan nutrisi untuk sistem imunisasi dan juga perkembangan otak anak yang disusukan.

Kanak-Kanak

===============
Kanak-kanak yang berumur 1 tahun ke atas digalakkan pengambilan 1 biji Omega Guard sehari. Ia bagi mengelakkan anak kita mudah demam, terkena jangkitan virus, batuk, selsema dan asma. Ia membantu memperkuatkan sistem imun dalam badan anak kita. Omega guard juga membantu menambah dan mengawal selera makan anak-anak kita. Jadi, kita dapat mengelakkan mereka daripada obesiti.
Bagi mereka yang hendak menguruskan badan, omega guard bertindak sebagai pembakar lemak. Supaya berat badan kita kekal di paras normal BMI.

TESTIMONI PENGGUNA OMEGA GUARD

 ” anak trauma tiap kali kena neb…selepas anak umur 1tahun paed suggest amek fish oil untuk atasi masalah anak… sebab penggunaan nebulizer tak bagus untuk jangka masa panjang….sejak amalkan omega guard secara konsisten..anak tak pernah kena neb lagi….”
“ibu hamil terpaksa ulang alik ke klinik untuk pantau tekanan darah sebab mengalami masalah tekanan darah tinggi…setelah amalkan omega guard selama 2 minggu..keputusan sangat mengujakan…”
“…seluar yang baru beli januari lepas dah semakin longgar dan kata lebih bertenaga untuk membantu kerja-kerja menguruskan rumah tangga…”
“…mak ayah ambil sebab nak kawal paras kolesterol dan turunkan berat badan…alhamdulillah..selepas amalkan omega mak ayah dah boleh jalan tanpa rasa sakit kaki dah…dulu berat badan berlebihan nak jalan pun susah…tak rugi beli banyak-banyak…last promo omega saya grab 1 set…”
Untuk menempah dan konsultansi berkaitan produk, anda boleh membeli dan menghubungi saya dengan beberapa cara di bawah ini.
FB Page : Idayu Irdina
IG : @idayu_irdina
Beli secara online di sini
Continue Reading