Set Atasi Stress Shaklee

Stress atau tekanan perasaan kian meruncing di Malaysia sekarang ini. Saban hari kita mendengar tentang kes-kes bunuh diri, pembunuhan dan pelbagai lagi kes jenayah yang disebabkan oleh masalah mental atau tekanan perasaan.

Bagi seorang muslim, wajib baginya meningkatkan kesihatan rohani bagi menambah keimanan untuk mengelakkan penyakit dan gangguan emosi. Aktiviti bersama keluarga boleh dipergiatkan seperti solat berjemaah, qiamullai, membaca al-quran dan hadis bersama dan lain-lain aktiviti yang bermanfaat.

Selain daripada itu, kita harus rajin bersenam dan beriadah bagi mengurangkan stress. Apabila badan kita membuat regangan otot dan longgarkan badan, ia membantu memberikan perasaan gembira dalam hati kita. Adakalanya berkebun juga mampu memberikan kepuasan kepada diri kita.

Dari segi pemakanan pula, pilihlah makanan yang sihat dalam gizi yang seimbang. Lebihkan makan buah dan sayur dalam diet kita seharian. Selain itu, amalkan juga suplemen tambahan yang dapat membantu mencukupkan nutrisi dalam badan kita. Antara suplemen yang bagus untuk kesihatan badan dan dapat membantu mengurangkan stress serta bagi kualiti tidur yang lena adalah:

Vivix
Minuman botanikal ini kaya dengan antioksidan dan polifenol. Ia membantu melawan radikal bebas dan melindungi sel-sel badan kita daripada mengalami proses penuaan yang cepat. Proses penuaan ini bukan setakat kulit berkedut je tau. Tapi, risiko kena strok, kanser dan penyakit merbahaya yang lain.


Tekanan perasaan atau stress menyumbang kepada masalah darah tinggi dan jantung, Vivix membantu menstabilkan tekanan darah, meningkatkan kesihatan jantung dan fungsi badan yang lain.

B complex
Mengandungi 8 jenis vitamin B yang dapat membantu meredakan stress, mengurangkan risiko depresi, menenangkan perasaan, mencegah kemurungan dan menukarkan makanan menjadi tenaga. Ia membantu membekalkan tenaga untuk membantu kita menyelesaikan tugasan seharian.


Omega Guard
Kaya dengan asid lemak omega 3 dan 6, membantu meningkatkan kesihatan jantung, mengurangkan keradangan saraf dan membantu perkembangan otak yang lebih sihat. Omega Guard juga membantu mengurangkan risiko insomnia, menstabilkan emosi dan menguatkan daya ingatan.


Ostematrix
Mereka yang stress sering mengalami sakit kepala, migrain, sakit badan dan masalah tidur. Ostematrix mengandungi kalsium dan vitamin D, ia membantu mengurangkan rasa sakit kepala, mengelakkan migrain, mengurangkan rasa sakit badan dan menggalakkan tidur yang lena.


Semua vitamin Shaklee adalah selamat untuk dimakan dan telah mematuhi piawaian yang telah ditetapkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia. Ia juga telah mendapat sijil halal yang diperbaharui pada setiap tahun. Vitamin Shaklee dihasilkan menggunakan bahan-bahan berasaskan tumbuhan yang ditanam secara organik.


Untuk keterangan lebih lanjut, anda boleh hubungi saya melalui cara di bawah. In Shaa Allah saya akan cuba sedaya upaya untuk membantu anda atasi masalah stress dan masalah kesihatan yang lain.

FB: Idayu Irdina
FB Page: Idayu Irdina
No.HP: +6013-9189500