Bisnes online usaha sampingan untuk jadi kaya

Ramai orang sekarang ini berniaga secara atas talian. Boleh dikatakan hampir separuh daripada kawan-kawan yang kita kenal buat bisnes online. Walaupun mereka sudah mempunyai kerjaya yang bagus. Kata mereka, bisnes online usaha sampingan untuk jadi kaya. Betul ke????

 

 

Tidak mustahil bukan??Irfan Khairi telah buktikan dia boleh jadi jutawan muda dengan hanya online bisnes sahaja. Ramai lagi yang telah berjaya melebarkan sayap mereka dalam online bisnes ini. Contohnya Vivy Yusoff, pemilik Fashion Valet dan Duck. Mereka ni memang sangat berminat dalam dunia perniagaan. Apabila kita lakukan sesuat yang memang kita suka, Insya Allah kejayaan bakal milik kita.

 

 

Namun begitu, ramai juga yang terjebak dengan bisnes MLM haram jadah. Di mana kita perlu laburkan modal puluhan ribu ringgit, dan terpaksa jual barang yang belum tentu lagi habis terjual dalam masa sebulan. Lagi menyakitkan hati, apabila upline kita cuma goyang kaki tak buat apa-apa tapi duit bonus tetap masyyyuuukkkk hasil kerja para downline dia. Sangat tidak adil bukan???

 

 

Alhamdulillah saya dijodohkan dengan bisnes online yang sangat-sangat membantu meningkatkan ekonomi keluarga saya. Sejak serious dan fokus dalam perniagaan ini, saya dapat merasa duit bonus 4 angka setiap bulan. Mungkin nilainya kecil bagi anda, tetapi nilainya sangat besar bagi saya seorang suri rumah. Saya tidak perlu untuk bersusah payah menjaja dari rumah ke rumah sebab semua urus niaga dilakukan secara atas talian. Kecuali jika saya menyediakan servis penghantaran sendiri.

 

 

Saya bermula daripada kosong tentang bisnes online ini, nasib baik kami mempunyai ‘support group’ yang sangat membantu. Sedaya upaya mereka memberikan ilmu demi membantu saya maju dalam bisnes ini. Setiap hari akan ada sesi perbincangan dengan upline yang pelbagai peringkat. Sikit pun tidak lokek ilmu, apa yang perlu kita lakukan untuk berjaya dalam bisnes ini adalah, buat apa yang upline kita telah buat. Sebab dia hanya akan ajar kita buat perkara yang mendatangkan hasil untuk kita.

 

Jom kita lihat macam mana caranya brader Faiz ni keluar daripada masalah hutang yang ditanggungnya selepas join MLM haram jadah dulu.

 

 

Lagi pula, semua proses pembelian dilakukan secara online termasuklah pengeposan produk kepada pelanggan. Semuanya diuruskan oleh pihak syarikat. Kita cuma perlu cari pelanggan sahaja, tanpa perlu keluar rumah pun. Banyak medium di media sosial yang kita boleh guna untuk tujuan promosi. Kami mengada kelas online khas untuk membantu ahli baru untuk majukan bisnes mereka.

 

 

Apa yang best sangat bisnes online yang saya ceburi???

 

1- Semua urus niaga boleh dilakukan secara atas talian. Namun sekiranya tempat tinggal kita berada dekat dengan cawangan Shaklee, kita boleh membeli produk di sana.

 

2- Pengeposan dilakukan oleh pihak syarikat menggunakan khidmat syarikat penghantaran Gdex dan City Link.

 

3- Saya merupakan seorang ‘leader’ yang masih lagi aktif melakukan bisnes ini dan mempunyai ‘support group’ yang sangat membantu dalam usaha memajukan diri dalam bisnes.

 

 

4- Terdapat pelbagai hadiah yang disediakan setiap kali kita dapat sempurnakan cabaran yang dianjurkan. Paling cikai pun dapat vitamin-vitamin biasa. Tapiiiiii…paling best dapat hadiah Vivix, set kecantikan kulit, pakej percutian dan banyak lagi.

 

5- Daftar sebagai ahli dan anda layak untuk menyertai kami dalam bisnes ini secara automatik. Setiap ahli berpeluang untuk menyertai percutian taraf 6 bintang yang ditanggung sepenuhnya oleh pihak Shaklee jika memenuhi syarat-syarat yang telah ditetapkan.

 

 

6- Duit bonus yang akan dikreditkan ke dalam akaun kita pada setiap bulan jika memenuhi syarat yang ditetapkan. Pada atau sebelum 15hb bonus Shaklee akan masuk ke akaun kita.

 

7- Sebagai ahli kita akan mendapat penjimatan sehingga 15-20% daripada harga produk. Bermaksud, kita juga mendapat keuntungan 15-20% hasil jualan produk kita. Alaaa…sikitnya untung…mana cukup!!! Sabar…

 

Itu hanyalah keuntungan sahaja, jika dicampur dengan duit bonus yang akan kita dapat, ia akan menjadi semakin banyak bukan???

 

 

Anda tentukan sendiri nilai bonus yang anda inginkan. Apa yang penting?? Target kena seiring dengan usaha barulah akan berjaya. Jom jadi protege saya, Insya Allah kita sama-sama bantu diri sendiri untuk jadi lebih kaya dan berjaya di samping membantu orang lain untuk jadi lebih sihat.

FB : IdAyu Irdina
FB Page : Idayu Irdina
IG : @idayu_irdina
No.HP : +6013-9189500

Daftar secara online di sini

Lokasi COD
==========
Jeli – Rantau Panjang – Tanah Merah – Machang – Pasir Mas – Salor – Pasir Pekan – Pasir Hor – Wakaf Bharu – Kubang Kerian – Kota Bharu – Pengkalan Chepa – Ketereh dan kawasan berdekatan.

USM – Batu Uban – Bayan Baru – Bayan Lepas – Queensbay Mall – Bukit Jelutong – Sg. Dua – Sg. Ara – Relau – Teluk Kumbar – Balik Pulau – Jelutong – Georgetown – Perak Road – Burma Road – Tanjong Bungah – Tanjong Tokong – Batu Feringhi dan kawasan berdekatan.

 

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.