Cara Hilangkan Parut Chicken Pox Dengan Berkesan

Cacar air atau ‘chicken pox’ boleh menyebabkan rasa gatal merenyam. Lukanya pula meninggalkan parut hodoh dimuka dan badan. Jom cuba cara hilangkan parut chicken pox dengan berkesan ini. Supaya kulit kita kembali licin, cantik, mulus dan gebu lebih daripada biasa.

 

Chicken pox sangat mudah berjangkit dikalangan kanak-kanak bahkan dewasa juga. Pesakit chicken pox akan mengalami ruam dan demam akibat jangkitan virus. Ruam chicken pox adalah gelembung berisi air, sekiranya seseorang tersentuh cecair yang dicemari virus itu, dia akan dijangkiti.

 

Namun, kebanyakan pesakit berjangkit daripada titisan cecair yang keluat melalui batuk atau bersin. 90% pesakit chicken pox merupakan kanak-kanak berumur bawah 10 tahun. Penyakit ini akan sembuh dengan sendirinya, namun sekiranya ia dihidapi oleh orang dewasa yang lemah sistem imunnya. Berkemungkinan dia akan menghadapi komplikasi akibat jangkitan kuman tersebut.

 

 

Terdapat beberapa simptom yang selalu dihidapi oleh pesakit chicken pox, antaranya:

1- Peringkat awalnya pesakit akan mengalami demam dan seterusnya akan kelihatan ruam pada kulit.

2- Ruam tersebut mula timbul di atas kepala dan bahagian atas badan.

3- Sakit kepala dan rasa letih.

4- Batuk, selsema dan sakit tekak.

 

Sekiranya ia dihidapi oleh kanak-kanak, parutnya mudah hilang. Tetapi, hal yang sebaliknya terjadi sekiranya orang dewasa menghidap chicken pox dan ia meninggalkan kesan parut hodoh di seluruh muka dan badan. Bagaimana harus kita lakukan untuk hilangkan parut chicken pox itu? Sebab, jika lambat diatasi ia akan menjadi parut kekal yang sangat hodoh.

 

Sebelum itu, jom tonton dulu kisah Puan Nur Hidayah yang pernah mengalami parut akibat ‘gatal tangan’ menggaru luka chicken pox sehinggakan mukanya berparut. Namun, setelah mengamalkan pengambilan vitamin untuk kulit. Hasilnya parut chicken pox Puan Nur Hidayah hilang dan kulitnya bertambah cantik dan berseri.

 

 

Belum berpuas hati dengan testimoni daripada Puan Nur Hidayah? Jom lihat testimoni-testimoni di bawah ini.

 

 

 

 

Wow! Hebatnya kesan pengambilan vitamin-vitamin itu. Apa keistimewaan vitamin itu semua sebenarnya?

 

Energizing Soy Protein

Merupakan sumber protein kacang soya nonGMO yang ditanam secara organik. Ia mengandungi nutrisi lengkap untuk kulit kita. Protein diperlukan oleh kulit untuk memberikan elastisiti kulit, membina sel dalam badan dan menegangkan kulit.

Protein merupakan makanan asas kepada sel. Ia diperlukan untuk menggantikan sel-sel mati dengan membina semula sel-sel yang sihat. Salah satu punca parut di muka lambat hilang adalah kekurangan nutrisi pada kulit.

 


Vitamin C

Vitamin C diperlukan untuk membantu pembententukan kolagen bagi kulit. Selain membantu mempercepatkan proses penyembuhan luka, mengelakkan kulit kusam, mengecutkan jerawat dan mencantikkan kulit. Ia juga membantu meningkatkan sistem imun badan kita.

 

Vitamin E Complex

Ia mengandungi antioksidan yang tinggi dan membantu melindungi kulit kita daripada serangan radikal bebas. Kelebihan Vitamin E complex ini, ia membantu memudarkan parut dari dalam dan luar. Selain diperbuat daripada bahan organik, ia juga dilengkapi dengan selenium yang membantu penyerapan vitamin E lebih baik ke dalam tubuh. Kaya dengan ekstrak biji anggur yang membantu menganjalkan kulit dan kelihatan lebih awet muda.

 

Herbal Blend Cream

Merupakan krim yang telah diuji secara klinikal dan terbukti mampu mengurangkan kekasaran kulit dan mempunyai banyak manfaat lain, antaranya:

  • membantu mengurangkan kegatalan akibat gigitan serangga
  • membantu memudarkan parut akibat demam campak dan chicken pox
  • selamat digunakan oleh bayi dan juga semua peringkat umur
  • membantu melegakan ekzema dan ruam
  • membantu menghaluskan kulit dan boleh digunakan sebagai losyen harian
  • membantu menurunkan suhu badan jika disapukan selepas mandi

 

Semua rangkaian vitamin terbaik untuk kesihatan kulit kita terdapat di sini. Tunggu apa lagi?? Hubungi saya sekarang untuk menempah produk anda dan mendapatkan konsultansi tip top yang boleh membantu anda membuat pilihan yang tepat. Atau anda boleh klik pada link yang diberikan untuk membeli secara online.

FB : IdAyu Irdina
FB Page : Idayu Irdina
IG : @idayu_irdina
No.HP : +6013-9189500

 

Beli secara online di sini

 

 

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.