Duduk Rumah Diam-Diam Jom Bantu Frontliner

Let’s we stay at home guys! Mereka ni terpaksa bekerja tanpa rehat dan cuti. Mereka juga ada keluarga, tetapi mereka terpaksa berkorban. Berjauhan daripada keluarga semata-mata berkhidmat untuk memastiman kita sihat dan selamat.

Jom bantu mereka. Tetap berada di rumah. Hentikan menyebar virus.

Jom kita hentikan penyebaran wabak ni. Tahan diri sekejap. Manfaatkan cuti yang panjang ni dengan acara bersama keluarga di rumah. Tak perlu keluar rumah pun banyak aktiviti kita boleh lakukan.

♥️ Eratkan kembali hubungan bersama suami,isteri,anak²,ibubapa dan adik beradik. Jangan asyik main hp je bila dah berkumpul ramai2 ni.
♥️ Jom kita sama-sama belajar cara solat yang betul. Perbetulkan cara solat anak². Ye lah, sebelum ni kita tak sempat nak ajar mereka sebab sibuk bekerja kan?
♥️ Solat berjemaah bersama keluarga. Tetap dapat pahala berganda walaupun hanya solat berjemaah di rumah.
♥️ Sanitize rumah, wabak covid19 ni lambat boleh dikesan. Ada baiknya kita ambil langkah pencegahan awal.
♥️ Home schooling anak². Buat aktiviti yang menyeronokkan. Banyak idea2 home schooling boleh didapati daripada google.

Dan paling penting, kerapkan basuh tangan guna sabun serta ambil pemakanan tambahan yang dapat membantu meningkatkan sistem pertahanan badan kita untuk melawan virus.

Allah menyuruh kita ikhtiar sebelum kita redha. Be smart.

Jika anda inginkan pemakanan tambahan yang organik, terbukti berkesan dan selamat untuk diamalkan. Terus je hubungi Ayu ok.

Idayu Irdina
013-9189500

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.