Kerja Dari Rumah Menguntungkan Atau Sebaliknya

Kita dalam fasa kedua Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) akibat penularan wabak Covid-19 atau Coronavirus. World Health Organization (WHO) secara rasminya telah bahawa wabak Coronavirus ini sebagai pandemic. Ini berdasarkan penularannya yang pantas ke seluruh dunia.

Dalam keadaan ekonomi dunia yang kurang stabil, malah ekonomi Malaysia pun mengalami keadaan yang sama. Relevan ke kerja dari rumah menguntungkan atau sebaliknya?

Sudah hampir sebulan ramai rakyat Malaysia yang tidak mempunyai pendapatan, ataupun pendapatan berkurang daripada sebelum ini. Malahan, banyak syarikat gergasi yang tak mampu untuk membayar gaji pekerja-pekerja mereka. Apatah lagi nasib peniaga dan pengusaha kecil, mereka lagilah terasa.

Macam mana nak buat bisnes yang menguntungkan semasa PKP ini?

Dalam keadaan kekangan kewangan ini, kita perlu bijak memilih cabang bisnes yang ingin kita lakukan. Tidak selamat untuk kita laburkan duit simpanan untuk mengeluarkan produk yang belum tentu laku untuk dijual. Tambahan pula, untuk mengeluarkan produk sendiri memerlukan modal yang sangat besar. Lebih baik jangan ambil risiko jika kewangan kita tidak mengizinkan.

Jalan yang paling selamat adalah kita jual je produk yang memang terbukti diperlukan malah sangat diperlukan buat masa sekarang ni dan akan datang. Contohnya macam bisnes vitamin. Terdapat banyak syarikat yang mengeluarkan vitamin tapi hanya ada satu syarikat sahaja yang mempunyai kajian saintifik dan terbukti dengan ‘landmark study’.

Kenapa bisnes ini?

Pada keadaan sekarang ini, adalah sangat penting untuk kita tingkatkan sistem pertahanan badan kita. Kita kena kuatkan sistem imun badan kita supaya badan kita kuat untuk melawan serangan virus-virus jahat yang ingin merosakkan sel-sel baik dalam badan kita.

Untuk melawan virus ini kita memerlukan bantuan daripada vitamin. Sebab, pemakanan seharian kita tidak cukup untuk melindungi sel-sel badan kita daripada serangan virus jahat.

Vitamin yang dihasilkan daripada tumbuhan dan bahan-bahan semulajadi yang organik sangat popular sekarang ini. Ramai rakyat Malaysia telah buka mata dan sedar akan kepentingan pengambilan viatamin dalam kehidupan seharian mereka.

Secara teknikalnya, bisnes vitamin sangat menguntungkan pada masa sekarang dan di masa akan datang. Orang ramai akan terus membeli berulang-kali pada setiap bulan vitamin keperluan mereka. ‘Repetition’ terhadap produk sangat tinggi.

Berapa jumlah pendapatan yang diperolehi setiap bulan?

Dunia bisnes tidak sama dengan makan gaji yang mempunyai pendapatan tetap setiap bulan. Dalam bisnes, kita akan dapat lebih apabila kita berusaha lebih kuat dan bekerja secara bijak dan berkumpulan.

Untuk memulakan bisnes kita perlukan mentor untuk ajar kita selok belok dunia perniagaan. Mentor dapat membantu kita untuk memberi tunjuk ajar supaya kita terlalu kerap ‘melanggar dinding’ atau ‘terjun gaung’ dalam perniagaan.

Jom kita lihat berapa pendapatan bulan lepas mereka yang sertai kami dalam bisnes ini.

Sangat lumayan bukan?

Jika anda belum lagi mendaftar sebagai ahli untuk sertai team kami, sila daftar di sini.

Kami adakan kelas untuk melatih anda daripada zero tentang bisnes ini, sehinggalah ke tahap anda boleh melatih anh-ahli di dalam team anda sendiri.

Jangan risau seandainya anda tidak tahu berniaga. Yang penting adalah anda sanggup belajar dan buat apa saja untuk memajukan bisnes anda sehingga ke puncak kejayaan.

Hubung saya di talian 013-9189500 untuk memesan produk, kita juga boleh jadi kawan di facebook Idayu Irdina dan Ig idayu_irdina. Atau anda ingin membaca info-info menarik boleh baca di facebook page Idayu Irdina.

Sila kongsikan maklumat ini bersama-sama kawan-kawan dan keluarga anda supaya mereka semua pun rasa nak berniaga produk Shaklee ini.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.