Mandian Bayi Terbaik Sesuai Untuk Kulit Sensitif

November 2017 Shaklee telah melancarkan set mandian bayi organik dan selamat digunakan oleh anak-anak kita. Ianya sangat pekat, berbau lembut dan segar dan ramai bayi yang mempunyai masalah kulit selesa mengunakannya.

Set mandian bayi organik dan selamat digunakan ini mengandungi 3 item iaitu gentle wash, soothing lotion dan massage oil. Selain itu, ia didatangkan khas bersama satu beg comel dan dapat percuma sehelai tuala mandi yang lembut dan menyerap air, istimewa untuk bayi anda.

 

 

Jom kita ketahui satu-persatu perihal setiap item yang terdapat di dalam set mandian organik Shakleebaby ini.

 

1- Gentle Wash

Gel mandian yang mengandungi chamomile, lavender dan aloe vera organik memberikan rasa tenang semasa memandikan anak anda. Gel mandian ini membelai anak anda dengan penuh perasaan yang menenangkan, selesa dan lembut. Ia juga tidak menyebabkan ruam, mempunyai nilai pH yang seimbang dan telah diuji untuk sensitiviti. Ia sangat sesuai untuk kulit bayi yang masih sangat lembut dan sensitif.

 

 

2- Soothing Lotion

Losyen yang berbau lembut dan menenangkan, sangat lembut serta sesuai untuk kulit anak anda yang sensitif. Kandungan chamomile, lavender, minyak rosemary, minyak vanila, minyak biji bunga matahari, minyak biji jojoba dan shea butter organik memberikan keselesaan dan ketenangan kepada bayi. Pastikan kelembapan kulit seluruh badan anak anda sentiasa lembut dan gebu.

Ia membantu anak anda selesa dan lebih senang untuk tidur selepas dimandikan dan disapu pula dengan losyen yang lembut diseluruh badan mereka.

 

 

3- Massage Oil

Mengandungi campuran minyak biji matahari, lavender dan chamomile. Minyak urut ni sangat menenangkan baunya, bayi kita pun suka je bila diurut lembut dengan penuh kasih sayang. Ia juga dapat membantu bayi lebih bertenang dan senang tidur lena.

 

Apa yang ibu dan ayah perlu tahu tentang set mandian Shakleebaby ni???

1- Ianya SELAMAT untuk digunakan kepada bayi seawal 1 hari dilahirkan. Dihasilkan menggunakan bahan-bahan semulajadi yang organik dan tidak mengandungi campuran bahan kimia merbahaya. Ia telah diuji secara klinikal dan juga pediatrician-tested.

2- Set Shakleebaby ini sangat lembut teksturnya, ia tidak memedihkan mata dan sesuai digunakan oleh bayi yang mempunyai kulit sensitif, hypoalergik serta mempunyai pH yang seimbang.

 

Apa lagi keistimewaan set Shakleebaby ini????

Set mandian Shakleebaby ini telah dihasilkan TANPA menggunakan bahan-bahan di bawah :

1- Paraben

2- 1,4-dioxane

3- Sodium Lauryl Sulfate (SLS)

4- Pewarna atau pewangi tiruan

5- Phthalates

6- Bisphenol-A (BPA)

7- Formaldehyde

 

Bagi ibu bapa yang suka anak berbau wangi sampai melekat di hidung, sila pertimbangkan semula. Mungkin pewangi tiruan yang digunakan tidak sesuai dengan kulit anak anda. Sebab itu Shakleebaby tidak mempunyai bau yang kuat, baunya lembut dan menenangkan saja. Cukup untuk buat bayi anda rasa selesa.

 

Testimoni ibu bapa yang menggunakan set Shakleebaby untuk anak mereka

Untuk menempah dan konsultansi berkaitan produk, anda boleh membeli dan menghubungi saya dengan beberapa cara di bawah ini.

FB : IdAyu Irdina
FB Page : Idayu Irdina
IG : @idayu_irdina
No.HP : +6013-9189500

Beli secara online di sini

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.