8 Tips Peluang Untuk Hamil Anak Kembar

Seronok tengok ragam anak kembar kan? Tambahan lagi yang kembar seiras, sukar untuk dibezakan antara keduanya. Namun, gelagat mereka sering mencuit hati kita. Di sini ingin saya kongsikan 8 tips peluang untuk hamil anak kembar.

Sekarang ni saya suka melihat gambar dan video perkongsian Dr.Sheikh Muszaphar bersama anak kembarnya, Adam dan Noah. Mereka sungguh comel dan mencuit hati. Angkasawan negara itu sering memuat naik gambar dan video mereka di laman instagram miliknya.

 

Jenis-jenis Kehamilan Kembar

Terdapat dua jenis kembar iaitu identical (mono zygotic) dan non-identical (dizygotic). Kembar identical berasal dari satu telur yang apabila bercantum akan pecah menjadi dua embryo. Namun, kembar identical mempunyai risiko yang tinggi untuk keguguran atau mengalami masalah-masalah yang lain, mereka berkongsi uri yang sama.

Berbeza dengan kembar non-identical yang berasal dari dua telur dan apabila disenyawakan mereka mempunyai uri yang berbeza. Kembar jenis ini lebih berpeluang untuk selamat kerana mereka disenyawakan berasingan.

8 Tips Peluang untuk Hamil Anak Kembar

 

1. Peratusan kelahiran kembar orang Asia adalah diantara 1-2%. Antara peratusan terendah berbanding orang Afrika (4%) dan orang putih Amerika dan Eropah (3%).

2. Mereka yang pernah melahirkan 4 orang anak dan keatas serta wanita berusia 40 tahun berpeluang tinggi untuk hamil kembar.

3. Peluang ibu hamil kembar meningkat 4 kali ganda sekiranya dia mempunyai keturunan kembar sebelah ibu.

4. Kajian menunjukkan tabiat pemakanan orang Afrika yang suka makan keladi dan ubi dapat meningkatkan peluang kehamilan kembar 4 kali ganda berbanding yang lain.

5. Wanita yang mengambil suntikan atau pil kesuburan akan mempunyai peluang lebih tinggi untuk hamil kembar. Mereka yang mengambil pil clomid berpeluang 5-10% untuk hamil kembar. Namun, mereka yang mengambil suntikan gonadotrophin mempunyai lebih kurang 30% peluang untuk hamil kembar. Walaubagaimanapun, ianya sangat berisiko untuk hamil kembar 4 atau lebih dan berisiko tinggi untuk keguguran.

6. Sesetengah, dengan amalkan banyak minum susu dan makan produk tenusu boleh tingkatkan peluang untung dapat anak kembar.

7. Mereka yang menjalani rawatan suntik benih suami (IUI) dan bayi tabung uji (IVF) dikatakan mempunyai peluang cerah untuk dapat anak kembar.

8. Mereka yang mengamalkan pemakanan yang sihat, cukup zat nutrisi, mempunyai tahap kesihatan yang baik dan mengamalkan pengambilan suplemen dan asid folik berpeluang tinggi untuk dapat anak kembar.

 

Antara suplemen yang boleh anda amalkan untuk mudah hamil adalah seperti berikut :

Untuk Isteri

ESP – membantu menguatkan rahim wanita, selain itu, ia dapat membantu menggantikan sel-sel yang rosak dengan sel-sel yang sihat. Tambahan pula, ESP juga dapat membantu menurunkan berat badan. Selain membantu menstabilkan kitaran haid kita.

GLA complex-membantu menstabilkan hormon. Membantu menstabilkan kitaran haid dan meningkatkan kesuburan. Mengandungi Vit E yang membantu menguatkan dinding arteri. Ia juga membantu penghasilan egg white cervical mukus yang membantu melancarkan sperma berenang menuju ovum.

B complex-mengandungi asid folik yang membantu meningkatkan kesuburan. Lengkap dengan 8jenis vitamin B. Ia juga membantu memberikan tenaga dan meredakan stress.

Alfafa complex– terkenal dengan nama jamu moden untuk wanita. Ia sangat bagus dalam membantu mengatasi masalah keputihan, senggugut, kitaran haid tidak teratur dan hubungan suami isteri sebab ia berfungsi seakan kacip fatimah.

Beli secara online di sini

 

Untuk Suami

Vita Lea- mengandungi pelbagai jenis vitamin untuk kesihatan badan kita. Ia mengandungi 28 jenis vitamin dan mineral. Kenapa perlu ambil?? Sebab, jika badan kita tidak mendapat keperluan vitamin yang secukupnya,ia akan menjejaskan kualiti sperma lelaki dan ovum wanita. Zinc yang terdapat di dalamnya sangat bagus dalam membantu meningkatkan kesuburan lelaki.

Vitamin E – terkenal juga dengan panggilan vitamin cinta. Sebab ia membantu meningkatkan atau meransang kemahuan untuk bersama. Ia juga membantu meningkatkan kelelakian lelaki dan menyuburkan organ reproduksi lelaki serta wanita. Ia juga mengandungi selenium yang bagus untuk kesuburan lelaki.

Vivix – membantu menyihatkan seluruh tubuh badan kita termasuklah kesihatan ovum dan sperma. Ia membantu meningkatkan tahap kesuburan ovum dan sperma untuk membolehkan mereka bercantum. Selain membantu memulihkan kesihatan dalaman wanita untuk membantu kesuburan dan menstabilkan hormon serta kitaran haid.

Beli secara online di sini

Untuk menempah dan konsultansi berkaitan produk, anda boleh membeli dan menghubungi saya dengan beberapa cara di bawah ini.

FB : IdAyu Irdina
FB Page : Idayu Irdina
IG : @idayu_irdina
No.HP : +6013-9189500

 

Beli secara online di sini

 

Untuk dapatkan harga lebih murah dan keistimewaan-keistimewaan yang lain, anda boleh mendaftarkan diri sebagai ahli untuk menikmati penjimatan hebat.

Daftar secara online di sini

 

 

Continue Reading

Berjaya Ikhtiar Hamil Dengan Cara Mudah

Alhamdulillah…Allah makbulkan doa kita untuk punyai zuriat. Gembira hati suami isteri apabila keputusan ujian urin menunjukkan dua garisan. Jom ikuti pengalaman mereka yang berjaya ikhtiar hamil dengan cara mudah.

 

 

Saya sendiri mempunyai pengalaman sukar untuk mendapatkan zuriat setelah kelahiran pertama. Hampir 2tahun kami berusaha untuk dapatkan zuriat yang kedua. Alhamdulillah, dengan bantuan set kesuburan Shaklee, akhirnya kini saya sedang mengandungkan anak kedua kami dan telah memasuki trimester kedua.

 

Sebelum ini, saya pernah mencuba kaedah tradisional seperti mengurut untuk “naikkan” rahim dan beberapa kaedah lain. Namun, setelah beberapa kali gagal untuk hamil kami sepakat untuk mencuba set kesuburan suami isteri Shaklee. Alhamdulillah, syukur. Asbab kami tidak berputus asa dan sentiasa mencari jalan untuk saya hamil lagi, kami berikhtiar dengan produk shaklee dan ianya membuahkan hasil.

 

SET KESUBURAN SUAMI ISTERI

============================

Vivix – membantu menyihatkan seluruh tubuh badan kita termasuklah kesihatan ovum dan sperma. Ia membantu meningkatkan tahap kesuburan ovum dan sperma untuk membolehkan mereka bercantum. Selain membantu memulihkan kesihatan dalaman wanita untuk membantu kesuburan dan menstabilkan hormon serta kitaran haid.

 

Vita Lea – mengandungi 28 jenis vitamin dan mineral yang membantu melengkapkan keperluan nutrisi badan kita. Disamping dapat membantu memberikan tenaga dan meningkatkan kesuburan sperma lelaki serta meningkatkan kemampuan seks lelaki.

 

Vitamin E – mengandungi selenium dan ekstrak biji anggur di dalamnya. Ia membantu melancarkan saluran darah dan meningkatkan kelelakian serta menyuburkan organ reproduksi lelaki dan wanita.

GLA Complex – membantu menstabilkan hormon dan kitaran haid wanita. Selain membantu menyediakan satu keadaan yang memudahkan pelekatan sperma dan ovum.

 

Alfafa Complex – membantu mengatasi masalah dalaman wanita seperti keputihan, kitaran haid tidak stabil, PMS, masalah sakit ketika bersama suami, dan membersihkan vagina. Selain dapat membantu mengetatkan, ia berfungsi seakan kacip fatimah.

 

B complex – mengandungi asid folik dengan kadar yang disyorkan oleh doktor untuk ibu hamil dan mereka yang ingin hamil. Mengandungi vitamin B6 yang membantu pemuliharaan selaput lendir yang sihat. Bertindak sebagai anti stress dan membantu memelihara sistem saraf.

 

ESP – mengandungi protein soya nonGMO yang terbaik pernah dihasilkan. Ia membantu memperbaiki sel-sel dan tisu yang rosak akibat senggugut. Selain membantu menstabilkan kitaran haid.

 

TESTIMONI PELANGGAN SET KESUBURAN SHAKLEE YANG BERJAYA HAMIL

 

 

 

 

 

Untuk menempah dan konsultansi berkaitan produk, anda boleh membeli dan menghubungi saya dengan beberapa cara di bawah ini.

FB : IdAyu Irdina
FB Page : Idayu Irdina
IG : @idayu_irdina
No.HP : +6013-9189500

Beli secara online di sini

Continue Reading

Set Kesuburan Suami Isteri Ikhtiar Hamil Untuk Dapatkan Anak

Kebiasaannya soalan berkait dengan anak ini, wanita yang akan selalu ditanya. Sedangkan, untuk mendapatkan seorang anak perlukan kerjasama suami isteri. Ramai lelaki ego yang tidak mahu mengakui kelemahan diri. Namun, dengan mengamalkan set kesuburan suami isteri ikhtiar hamil untuk dapatkan anak ini boleh membantu menyelesaikan masalah anda.

 

 

Antara soalan-soalan maut mengundang letusan gunung berapi dihati kita bila dah kahwin…. “Dah 3 tahun kawen..tak dapat anak lagi ke??”…ataupun… “Anak dah besar ni…nak masuk darjah 1 pun….tak ada adik lagi ke???”

 

Hamboihhh mak jemah….berapi-api ye soalan ko!!…kalau mengandung tu macam petik suis mesin buat donat kan senang…petik je suis keluar donat…takkan petik je suis keluar anak???

 

 

Apa-apa pun…kita mesti ikhtiar untuk dapatkan zuriat penyambung keturunan umat Muhammad…kita hanya boleh berusaha…namun yang menentukannya adalah Yang Maha Esa…tak salah untuk kita mencuba pelbagai kaedah alternatif untuk masalah kesuburan…asalkan ianya tidak memudaratkan kesihatan kita…

 

Ok…kat sini saya ingin kongsikan beberapa jenis suplemen untuk membantu mengatasi masalah kesuburan suami isteri..dah ramai yang cuba..dan dah ramai jugak yang telah berjaya dapatkan zuriat setelah amalkan set kesuburan ni…

 

ESP – membantu menguatkan rahim wanita, selain itu, ia dapat membantu menggantikan sel-sel yang rosak dengan sel-sel yang sihat. Tambahan pula, ESP juga dapat membantu menurunkan berat badan. Selain membantu menstabilkan kitaran haid kita.

 

GLA complex-membantu menstabilkan hormon. Membantu menstabilkan kitaran haid dan meningkatkan kesuburan. Mengandungi Vit E yang membantu menguatkan dinding arteri. Ia juga membantu penghasilan egg white cervical mukus yang membantu melancarkan sperma berenang menuju ovum.

 

B complex-mengandungi asid folik yang membantu meningkatkan kesuburan. Lengkap dengan 8jenis vitamin B. Ia juga membantu memberikan tenaga dan meredakan stress.

 

Alfafa complex– terkenal dengan nama jamu moden untuk wanita. Ia sangat bagus dalam membantu mengatasi masalah keputihan, senggugut, kitaran haid tidak teratur dan hubungan suami isteri sebab ia berfungsi seakan kacip fatimah.

 

Vitamin C – membantu penyerapan iron dan vitamin lain dengan lebih efektif. Membantu semasa proses sintesis hormon kritikal untuk meningkatkan keinginan seks dan kesuburan.

 

Vita Lea– mengandungi pelbagai jenis vitamin untuk kesihatan badan kita. Ia mengandungi 28 jenis vitamin dan mineral. Kenapa perlu ambil?? Sebab, jika badan kita tidak mendapat keperluan vitamin yang secukupnya,ia akan menjejaskan kualiti sperma lelaki dan ovum wanita. Zinc yang terdapat di dalamnya sangat bagus dalam membantu meningkatkan kesuburan lelaki.

 

Vitamin E – terkenal juga dengan panggilan vitamin cinta. Sebab ia membantu meningkatkan atau meransang kemahuan untuk bersama. Ia juga membantu meningkatkan kelelakian lelaki dan menyuburkan organ reproduksi lelaki serta wanita. Ia juga mengandungi selenium yang bagus untuk kesuburan lelaki.

 

Pengalaman saya sendiri berikhtiar untuk hamil sekali lagi.

 

Sebelum ini saya memang tidak mengamalkan rawatan peracangan keluarga. Memang daripada awal lagi kami merancang keluarga sendiri. Alhamdulillah, saranan saya disambut baik oleh suami sehingga anak kami berusia 2 tahun.

 

Setelah itu, kami cuba untuk dapatkan anak namun kami hanya merancang, Allah yang menentukan segalanya. Anak kami sudah berusia 3 tahun pun masih belum dikurniakan rezeki untuk hamil lagi.

 

April 2017 saya mula mengamalkan set kesuburan Shaklee, alhamdulillah masalah keputihan berbau yang saya alami beberapa bulan kebelakangan ini semakin pulih dan tidak berbau lagi. Suami pun kata badannya rasa lebih bertenaga dan keinginan untuk bersama itu lebih tinggi setelah mengamalkan set kesuburan ini.

 

Kini, Alhamdulillah saya diberikan peluang untuk hamil lagi. Allah Maha Pengasih, setelah 4 bulan berusaha akhirnya kami berjaya. Kenapa lama sangat??? Sebab suami saya terpaksa outstation atas urusan kerja pada waktu saya tengah subur. Apabila dia pulang, waktu tu saya dah hampir datang haid semula. Itu yang buat kami ambil masa yang lama untuk saya hamil lagi.

 

Jom baca testimoni pengguna set kesuburan Shaklee

 

[PENANTIAN UNTUK HAMIL SELAMA 2 TAHUN BERAKHIR SELEPAS IKHTIAR DENGAN SET KESUBURAN SHAKLEE]

Assalamualaikum dan salam sejahtera . Saya Norshahidah Saffana binti Mohd Nor. Seorang Jururawat dan ibu kepada 2 orang anak iaitu Iyad Dzulfiqar 3tahun dan Idlan Harith 21hari.

Testimoni kali ini saya ingin kongsikan tentang penantian saya untuk hamil selepas 2tahun perkahwinan saya dan suami Mohd Ikhtisyamuddin bin Abd Rashid.

Saya dan suami diijabkabulkan pada 03 Mac 2012. Sejak dari tarikh kami diijabkabulkan,saya berusaha untuk mendapatkan zuriat yang pertama memandangkan ramai diantara rakan sebaya saya telah disahkan hamil.

Setiap bulan saya mengharapkan ada berita baik. Sehinggakan setiap hari saya mengadu kepada suami yang saya inginkan zuriat pertama.

Setelah hampir setahun lebih berusaha,saya terbaca testimoni set kesuburan Shaklee di laman sosial dan saya nekad untuk mencubanya.

Saya terus mencuba Set Kesuburan Shaklee iaitu ESP dan GLA untuk saya,manakala Vitamin E dan Zinc untuk suami. Saya dan suami memang konsisten amalkan set kesuburan ini.

Pada Ogos 2013 saya telah disahkan hamil anak yang pertama. Bermula dari set kesuburan shaklee saya terus jatuh cinta untuk mencuba dengan set kehamilan shaklee.

Alhamdulillah sekarang anak saya yang pertama berusia 3tahun 6bulan.. Saya juga amalkan set kehamilan shaklee ketika mengandung anak yang ke 2..

Kawan-kawan yang berusaha untuk hamil boleh ikhtiar mencuba set kesuburan shaklee ini..

Alhamdulillah inilah sebahagian dari #shakleeeffect saya.

 

“Pada Ogos 2013 saya telah disahkan hamil anak yang pertama. Bermula dari Set Kesuburan Shaklee saya terus jatuh cinta untuk mencuba Set Kehamilan Shaklee.”

– Norshahidah Saffana-

 

“Nampak sahaja double line terus tunjuk dekat suami yang Yanie sah hamil. Rasa sebak sangat kerana Yanie bertuah Allah beri rezeki anak awal.”

– Elyanie Che Ros-

 

 

 

 

Jangan pernah berhenti berdoa dan berharap untuk menimang cahaya mata. Dengan kuasaNya, segala ikhtiar kita untuk mendapatkan anak pasti berhasil.

 

Untuk menempah dan konsultansi berkaitan produk, anda boleh membeli dan menghubungi saya dengan beberapa cara di bawah ini.

FB : IdAyu Irdina
FB Page : Idayu Irdina
IG : @idayu_irdina
No.HP : +6013-9189500

 

Beli secara online di sini

 

Lokasi COD
==========
Jeli – Rantau Panjang – Tanah Merah – Machang – Pasir Mas – Salor – Pasir Pekan – Pasir Hor – Wakaf Bharu – Kubang Kerian – Kota Bharu – Pengkalan Chepa – Ketereh dan kawasan berdekatan.

USM – Batu Uban – Bayan Baru – Bayan Lepas – Queensbay Mall – Bukit Jelutong – Sg. Dua – Sg. Ara – Relau – Teluk Kumbar – Balik Pulau – Jelutong – Georgetown – Perak Road – Burma Road – Tanjong Bungah – Tanjong Tokong – Batu Feringhi dan kawasan berdekatan.

 

Continue Reading